26.9.07

Jeremy Scott


Ik was een beetje op Street Peepers aan het rondcruisen toen ik bovenstaand shirt tegenkwam. Die overgrote nachtjapons van je oma worden groot in 2008 and I am liking it. Ontwerper Jeremy Scott (hieronder met die Japanese) heeft deze futuristische tee ontworpen en is trouwens wel van de retro Science Fiction designs zoals je op zijn site ziet. Ook heeft hij dat futuristische luxaflex brilletje ontworpen dat Kanye in die Stronger video draagt. Hou die papi in de gaten! Bijvoorbeeld op The Cobrasnake waar je hem geregeld en regelmatig fucked up voorbij ziet komen.



Ik ben trouwens tot en met het weekend in Berlijn. Maandag weer updates dus! Hollar.

We (L) Katamari!!!


Je weet dat Namco spelletje We Love Katamari (video) wel. Een dope, simpel en verslavende game waarbij je losse items met je bal om moet pikken om een steeds grotere bal te worden en uiteindelijk, ja, een hele grote bal moet zijn. Well, voor die papi’s die dat soort spelletjes weer te modern vinden en graag de purist uithangen. Of voor die papi's die de 3D versie simpelweg niet snappen of enkele financiële, lichamelijke of geestelijke barrières zien in het spelen van deze game is er een dope 8-bit versie. Gratis, voorzien van een dope soundtrack, minstens zo simpele graphics en HIER te spelen. Mijn topscore was 650 maar die ga je makkelijk verbreken natürlich?

Antitainment - Autonom



Aangezien ik sinds kort de straten van Damsco of Dammy of wat voor achterlijke nickname je Amsterdam ook wilt geven fietsend onveilig maak voel ik me extra aangesproken tot bovenstaande filmpje. Het feit dat het Duits is en een mix van electro en punk (wat heel goed samen gaat) maakt het nog iets straater. Aan als je onderbroek dus.

Starbucks ouwes


Ai AI AI AI. In de Spits van vandaag stond dat Starbucks twee nieuwe vestigingen op Schiphol opent (November). En dat is goed, heel goed. Want er valt hier eigenlijk geen koffie te krijgen die bij SB in de buurt komt, ook die zure shit van de Coffee Company niet. Nu zat er natuurlijk al een vestiging achter de douane op de luchthaven en in de kantine van Nike in Hilversum. Maar we hadden nog geen normaal toegankelijke Starbucks waar Rory zijn witte-chocolade-koffie en frapachino’s kan halen zonder dat hij een vliegticket erbij moet kopen. Goed nieuws dus. Op langer termijn wil SB nog eens 8 vestigingen openen waaronder 3 in Amsterdam en 1tje in Rotterdam. Beter laat dan niet, ja toch. Wist je trouwens dat het Europese hoofdkantoor en de branderij al een paar jaar in Amsterdam zitten?

Dj Slow - What you know about free Pepsi


Op die hiphoptip een mixtape die ik al een tijdje terug op Fluokids tegen kwam maar die nog steeds in mijn tracklist blijft kleven. Dj Slow doet het rustig aan met wat downsouth, grimey hiphop en club bangers. Dit betekend Soulja Boy, Gucci Mane, Lil Wayne, UGK & Young Joc. Die Pepsi Free shit moet misschien wel de meest horrible productnaam ooit zijn. Net als Free Record Shop trouwens. Het internets is een veel cheapere platenwinkel of noh? Stelletje oplichters. In ieder geval vindt je die tracklist in de commentaren. 1.

Dj Slow – What you know about free Pepsi (right click, save your ass)

Fuel is for lesser man



Misschien kende je de power van Magneto uit die X-Men comics. Misschien wist je dat Magneto een baws was toen je die films checkte. Maar in die ‘70s TV shits laat Erik Magnus Lehnsherr pas echt zien wat voor awesome superpowers hij bezit.

25.9.07

Deluge - Gumdrops


Deluge, je weet die vader met dat dope fotoblog heeft een leuk mixtapeje samengesteld. Gumdrops is een uurtje deephouse: Ronde zachte beats met plenty of jazzsamples en een lekker tempo. Gewoon weer is wat fris, liefs en anders na al dat electro- en bmoregeweld.

Tracklist:
1. Yummy Bingham - Quickie (Sterile Action Figures Rework)
2. Earth, Wind & Fire - That's The Way Of The World (Quentin Harris Remix featuring Dwele)
3. Ayuse Kozue - Boyfriend (Rasmus Faber Remix Vocal Edit)
4. Afterlife - Never Before (Bobby Blanco & Miki Moto Mix)
5. Louie Vega & Jay 'Sinister' Sealée - Diamond Life (MAW Remix)
6. Tamara Wellons - Oh Well (Casamena Basement Mix)
7. Miguel Migs - Get Down (featuring LT)
8. Cookie Monsterz - I Won't Stop (So Soul Mix featuring Nicole Tyler)
9. Blaze - Breathe (Ashley Beedle's Exhale Vocal Mix)
10. Raheem DeVaughn - You (DFA Remix)
11. Will.I.Am - Impatient

Deluge - Gumdrops (left click, save)

Wasabi Chieps!



Ik ga proberen wat meer dope reclames en/of communicatieuitingen te posten. Misschien dat je er wat aan hebt. Je weet, ter inspiratie of ontspanning tijdens je daaaaayjob.

24.9.07

Genialit-shirt



Geniaal. Nu tshirtjes hyperhip zijn en stop-motion dat ook is, is het een kwestie van afwachten welke artiest als eerste een stop-motion-shirtjesclip fabriceert.

Gratis Picnic'n


Vanaf morgen vindt voor de tweede keer het crossmediale Picnic festival plaats op het Westergasterrein in Amsterdam-West. Seminars, lezingen, feestjes, games en een hoop meer. Leren en leuk tegelijk net als het interwebs dus. Naast de conferentie die teveel doekoes kost is er genoeg te doen voor de 'gewone' mens of de communicatie- of internetpapi zonder flappen. Come Out & Play laat je de 28e en 29e door de stad heen crossen om met je mobieltje te schatzoeken of human snake te spelen. Picnic Junior ziet er interessant uit, maar ook s’avonds is er zat te doen. Omdat er altijd mensen zijn die een veel beter overzichtje hebben van alle Kratis activiteiten verwijs ik je naar Frankwatching. Holler.

21.9.07

Banana Chieps!



Question: Wat gebeurt er als Japanse toeristen de Surinaamse toko onder het Waterlooplein ontdekken? Answer: Zie bovenstaande filmpje.

20.9.07

George Bush doesn't like young people


Fok een rassenverschil. Het is oud versus jong papi. I Hate Young People is een innitiatief dat zegt op jongeren te willen haten maar stiekem de discussie tussen oud en nieuw op gang wil brengen. Ja, of die oudjes zijn gewoon hartstikke jaloers op onze iPods, kennis van het interwebs en mobiele praatboxen. Ik zeg screw de oldtimers en laten we fizza’s bouwen alsof het 2007 is. Want op een dag, ben je een van hun (mhuwahhahaha).

LL - Around The Way Girl



Voor mij is de meeste designermode en zogenaamde streetwear zo wack en inspiratieloos als Britney’s danspasjes tijdens de VMA’s. Gelukkig hebben we een paar hele dope decennia vol goede ideeën achter ons liggen, muziekvideo’s en een handig programmaatje genaamd Youtube. Dookies, beads, synchrome dansjes, bamboo earrings, classy met een randje ghetto en tuinbroeken. Die shit is allemaal weer terug baby.

19.9.07

Eurotrash is AAN


Eigenlijk wou ik een heel lang betoog houden over hoe die neoncokelook niet schattig meer is en je die smileybrettels maar beter zo snel mogelijk weg kan flikkeren. Maar dat doe ik niet. Wel wil ik even aanstippen dat de jaren ’90 keihard terug gaan komen, Eurotrash niet dood is en Cloetta Paris hele mooie muziek maakt.

Cloetta Paris – I Miss You Someone (right click, save ass)
Cloetta Paris – St. Elmo’s Fire (right click, save ass)

Omdat chicks ook mixtapes rocken


Oxy Cottontail is die chick die naast dope feestjes organiseren zelf ook best wat leuke plaatjes probeert te combineren. Op die Endless Summer Mix doet ze dat in combo met Hellz Bellz zelfs supermegaleuk. En dat hebben we nodig ouwe. Want het is weer voorbij, die mooie zomer. Roxy is een conservatief aanhanger van het niet genre denken en spint dan dus ook gewoon alles wat ze leuk vindt. ACDC, Lil’Wayne en Peaches dus. Tracklist in de comments, bepaal zelf maar of het wat voor je is. Holla.

Oxy Cottontail - The Endless Summer Mix (right click, save ass)

18.9.07

We don't SUPAMAN NO MO!!


Amerikanen zijn gek maar dat wist je waarschijnlijk al. Op één in hun Billboard Top 100 staat een liedje genaamd Crank dat Soulja Boy (video), van Soulja Boy dus. Een ok liedje met een dope maar simpel dansje. Je weet, van het niveau Macarena maar dan way more thugged out.

Nu is die shit een eigen leven gaan lijden met als gevolgd dat er nu ook mad andere peoples en objecten gecranked worden. Zo is er een Crank dat Aquaman, Batman, Robocop, -Roosevelt, Jump Rope en mijn persoonlijke favoriet: Een Crank dat Spiderman (check die tape hieronder). Allemaal met hun eigen dansje dus. Om die shit simpel te houden en je voorlopig toch niets anders in de Nederlandsche clubs hoort hier die instructievideo.

Girls - Stereobrow


Het ziet er natuurlijk niet uit zo een doorlopende wenkbrauw. Gelukkig kan een pincet en die nieuwe Stereobrow mixtape een hoop goedmaken. Swurdin meets Monobrow meets Girls zeg maar. Return van de hipsterelectro op Swurdin. Zoveel blogolaboration we worden er bijna eng van. Downloaden en rocken dus.

Tracklist:
01 Bang Gang - It's allright (62 French Girls can't be wrong remix)
02 Tilly and the Wall - Song songs along (Hot Chip remix)
03 Justice feat. Uffie - The party (LA Riots remix)
04 Designer Drugs - FUCK YEAH!!!
05 Adam kesher - Modern Times (Goon & Kyoto remix)
06 Escort - All through the night (The Rapture remix)
06 Touch - Trash yourself
07 Rihanna - Umbrella (Vandalism remix)
08 Rick Ross vs. Gang of four - Hustlin' against poverty (Dj Morsy remix)
09 Soulja Boy - Juke dat Soulja Boy (Dj Ayres remix)
10 Crank dat Squad - Crank dat Spiderman

Download: Girls – Stereobrows (right click, save ass)

17.9.07

Trance-rappers


Dus strippers slikken X om lang te kunnen dansen, de rappers die naar de stripclubs komen nemen deze gebruiken over en je hebt Ecstacyrap? Whut? Rappers die Paul Oakenfield en Tiestö (is dat trance, ik ken die muziek niet?) samplen en tandenknarsend op het podium elkaar staan te betasten. Ziet er niet uit ouwe, gelukkig klinkt het een stuk beter. Check Haterz van Trance-rappers Wes Fif & B.O.B. Shit gaat harder dan een Sensation Black op de Autobahn.

Zshare: Wes Fif feat. B.O.B. - Haterz
Sinden Trance Remix (right click save ass)

Buenos notches senior Winslow



Weet je nog vroeger? Toen je moeder je roepte om de tafel te dekken. En je nog even televisie keek tot het eten klaar was? Ja, toen ja. Toen kwamen er nog dope series op tv.

14.9.07

Japanners die broodjes bakken


Vandaag twee animé's. Omdat Japanse tekenfilms dope zijn, er op zondagochtend geen zak op tv is en broodjes bakken het nieuwe naakt zijn is.

FLCL staat voor Furi Curi (spreekt uit: fooly cooly) wat zoiets als hele hete sambal is. Het gaat over een jongetje genaamd Nandaba Naota. Hij woont thuis bij zijn opa en perverted vader die een bakkerij runnen. Sinds zijn broer in het leger zit is zijn dorp maar saaaaai, totdat hij een chick op een Vespa tegenkomt die hem op zijn hoofd slaat.

Tot hier kon ik het volgen. Want de logica achter het elke aflevering uit zijn hoofd komen van bijvoorbeeld een hand (?) die Nandaba aamen met de robot die de eerste aflevering uit zijn hoofd komt verslaat ontgaat mij volledig. Daarnaast weet niemand wat die grote stoomstrijkijzer/fabriek die in het dorp staat nou precies is en waarom het ex-vriendinnetje van zijn broer vieze vieze romantiek met Nan wil hebben. Als ik zeg dat het heel dope is komt het zeker niet echt geloofwaardig meer over he? Nou door de overdrevenheid van de serie en de mooie animaties is het heel dope.


Yakitate!! Japan lijkt op een grote PR campagne voor brood in Japan. Zoiets wat grote Mercedes rijdende marketingmanagers in Hugo Boss pakken hebben bedacht om Japanse jongeren van de Ramen en aan het brood te krijgen.

Kazuma Azuma is dedicated om de beste broodjesbakker van Japan te worden en het ultieme brood te maken (huh). Met dit brood dat hij Japan gaat noemen wil hij internationale broodfaam vergaren met zijn rijstetende natie. Zijn opa is een rijstboer en zag het hele plan niet echt zitten totdat hij Kazuma’s broodbakskills met eigen mond proefde. Kazuma is namelijk best goed, zeker geholpen door zijn Solar Hands. Broodjes bakken op zijn Japanese dus. Kijken ouwe, maar smeer natuurlijk eerst zo een blank broodje met pindakaas om die Nederlandse broodtradities hoog te houden.

Bittorent:
FLCL alle 6 afleveringen
Yakitate!! Japan aflevering 1-12

13.9.07

Kanye & The Pain - Good Life


Die nieuwe video van Kanye en T-Pain gaat ultrasonic. Kanye heeft illustrator en Art Director So_Me gevraagd de video voor hem te illustreren. So_Me? Ja, je weet wel. Dat is die papi waar Kanye vorig jaar nog een VMA van uit zijn handen griste (hier in het rood) omdat volgens Kanye, Kanye had moeten winnen. Dat is die papi die de Art Direction doet voor het Franse Ed Banger label, dus verantwoordelijk is voor die dope Uffie covers en de video van D.A.N.C.E.

EDIT: Nevermind, hier is de video:



Hmmmmmm.

Één wenkbrouw is zó 2010

Omdat er zich best interessante, zintuigrijke mensen op het internet bevinden en ik niet alles zelf kan doen een nieuw rubriekje op Swurdin. Muzikanten, creatievelingen, mensen die het goed doen op het weeweewee of gewoon random opvallen vraag ik naar hun top5 ‘cool shit’ van het moment. Niet alleen leer je op die manier allemaal leuke feitjes, gadgets, merkjes en een hoop andere dingen kennen. Nee, op die manier leer je natuurlijk ook wat over de persoon achter zijn schijf van vijf. Aan.


Vandaag Monobrow (camerashy?) van het meest cultureel verantwoorde hipsterblog dat het toch straat weet te houden. Mono rockt die oude blogleer van het tweemaal daags updaten, is niet vies van een flink potje naar zichzelf linken en schrijft minimailinterviews waar ik stik en stik jaloers op ben. Hier zijn vijf dingen die er toe doen:

1. What Is The What
Een onwijs indrukwekkend verhaal over die vechtende mafkezen in Sudan en de gevolgen voor de bevolking. Wat een ellende. Door dit soort dingen te lezen begrijp je veel beter wat er in dat land aan de hand is. Het scheelt dat Dave Eggers gruwelijk goed kan schrijven. Niet normaal.

2. Monsters
En dan vooral uit de jaren tachtig zoals die Madballs. Maar ook werk van Jiro Bevis, Goblin of Jim Phillips. Er is iets met die vettigheid van die ontwerpen, dat dikke pusserige, die felle kleuren. Maar vooral het karakter dat erin zit.

3. Flickr
Exhibitionistisch of niet: Flickr is gewoon een sociaal iets. (Web 2.0 blahbla) Je geeft vrienden en kennissen de kans om ze deelgenoot te maken van de dingen die je meemaakt en wilt laten zien. Dat we met z'n allen over een paar jaar nergens meer aan de bak komen en niet serieus genomen worden omdat we alleen maar met onze dronken koppen online staan, tjsa, dat zien we dan wel weer.


4. Casio
Je kunt voor status gaan. En iets mooi vinden wat je mooi hoort te vinden. Wat iedereen wil hebben. Of je vindt iets fraai omdat het bepaalde persoonlijke associaties met zich meebrengt, een specifiek gevoel oproept of gewoon cool is door functionele eigenschappen. Het verschil tussen Rolex en Casio G-Shock zogezegd. Dat de meeste mensen het verschil niet zien tussen een kermishorloge en een klok die 20 bar druk weerstaat, uit een raam gegooid kan worden en op zonne-energie werkt, dat maakt het alleen maar grappiger.

5. Dingen doen
Dit is het nieuwe thuis hangen. Dat is op zich ook heel lekker. Vooral nu je weer peper- en kruidnoten bij Albert Heijn kunt scoren. Die je dan lekker naast op de bank zet terwijl je die UPC pay per view troep bestelt. Maar naar buiten gaan, friends ontmoeten en niet weten wat de komende uren gaan brengen. Dat jongen... Dat zouden meer mensen moeten doen.

12.9.07

Hyperbad



Ik geef toe in het begin was ik sceptisch. Maar na het zien van de trailer ben ik om. Superbad is stroperig dikke nostalgie en Pwned in kwadraten die Pythagoras niet kent. Want wie heeft er niet geprobeerd alcohol te halen op zijn 14e, gekotst alsof hij geen 15 meer zou worden of ongemakkelijke gesprekken gevoerd met het meisje van zijn dromen? Exactly. Ok de nerds in Superbad zijn misschien een beetje laat maar wat verwacht je van de makers van The 40 Year Old Virgin? Ergens volgende maand in de bios.

11.9.07

Tweelingen zijn speciaal


Tenminste, dat verteld hun moeder ze als ze op school weer eens voor FREAK worden uitgemaakt. The Twins zijn een tweeling uit NYC die hun beroep hebben gemaakt van zich samen heel dope kleden. Ze poseren voor bladen als Complex en hebben campagnes voor Nike en dat merkje van Pharrell gedaan. Daarnaast maken ze ook nog eens hele leuke riempjes die jij nu vast en zeker wilt hebben. Nou… Zodra ik weet waar je ze kan bestellen hoor je het hier. Tot die tijd wordt het zelf knutselen.


It's me bitches!!!!!



Je voelt je waarschijnlijk genaaid omdat ik de laatste tijd geen moeilijke hipsterclipjes zoals deze of deze meer post? Dat mag. Maar ik ben die in-your-face kleurtjes en moeilijke conceptenvideo’s gewoon een beetje zat. Waar is die goede oude tijd? Die tijd dat je wegkwam met een indrukwekkend wagenpark, een potje ingewikkeld kijken en een berg bitches in je video. Ik bedoel: zelfs Fiddy’s AYO video gaat tegenwoordig dieper dan dat. Wij willen bitches en wij missen bitches. Ik bedoel: hoe ordinair bitches hun bil ook schudden, ze moeten ook eten, toch?

Maar gelukkig is daar Swizzy nog. Swizz Beats DA MONSTAH is naast een van de hardste producers van clubhitjes, ook nog is een hele verdienstelijke rapper. En daarnaast snapt hij (of zijn regisseur in ieder geval) dat je met een de juiste mix van moeilijk kijken, waggies, bitches en een scherpe montage ook een hele dope video kan maken. Check trouwens zijn nieuwe cd’tje One Man Band want dat is een van de beste, meest opzwepende antidepressiva-albums van het jaar.

9.9.07

5 Dingen die je wel of niet moet doen in New York


1. Koop sneakers
Ga naar die kleine, leuke winkeltjes in Harlem of Fulton Mall in Brooklyn. Ontdek van te voren via 'het internet'waar je die Nikes of Jordans voor weinig $$$ kan halen. Ben je into Air Max dan is de VS helemaal een Henny Huisman supriseparty voor je. Waar ze hier 120 euro of meer voor een nieuw paartje Air Maxjes durven rekenen kosten ze daar vers uit de doos $90 (75 euro). De gemiddelde Yank geeft overigens geen fuck om runners dus vaak kom je in de uitverkoop nog goedkoper tegen.

2. Koop geen dure shit..
bij bijvoorbeeld Kid Robot of Supreme. Zowiezo zijn deze winkels leeg, klein en saai en niks bijzonders. Stap naar binnen als je er langs komt maar ga er niet naar op zoek. Een pet of een paar sneakers voor veels teveel doekoe kopen kan je ook wel bij de Patta. Voor minimalistische winkels waar ze niks hebben check je liever Concrete. Daarvoor hoef je niet naar New York. Je bent in New York om veel shit voor weinig geld in te slaan. Vintage shoppen is ook best te doen in NY, maar het is ergens een beetje lame om de halve aardbol over te vliegen om 2ehands kopen te shoppen of niet?

3. Koop een mixtape
Op straat, en vooral in het weekend, en dan vooral voor de Virgin Megastore zijn tientallen papi's die later hun geld in de muziek willen verdienen. Nu doen ze alvast een poging door hun mixtape op straat te verkopen. Op hun mixtape claimen ze standaard één exclusieve diss van een bekende rapper naar een bekendere rapper te hebben en minimaal één track met Jigga.


4. Ga uit
Uitgaan in New York is leuk. Elke avond is er wel wat te doen. Check voor leuke feestjes bijvoorbeeld de Myspace van Dj's als Steve Aoki, LaCrate of Mark Ronson. Check ook de pages van Roxy Cottontail die bomb-ass fizza's geeft, of Rev Mc-Fly. Kijk trouwens ook gewoon in winkels of ze flyers hebben. Of nog simpeler, vraag waar er s'avonds wat NICE te doen is aan hipsters op straat. Feestjes zijn niet duur en meestal Kratiz als je RSVPt, echter de booz is meestal muchos $$$.

5. Ga naar Philly
Ok, New York is dope maar er is meer. Voor $20 pak je een bus in Chinatown die je heen en weer naar Philly brengt. Ga vroeg heen want het is een busreis van 2 uurtjes, maar dan ben je wel in Philly ouwe, wat ook een hele dope stad is. Één dag in Philadelphia is genoeg om het centrum en de dope winkeltjes aan South Street te verkennen. EN die stad EN de inwoners EN de laidback sfeer EN de shop zijn daar dope, doen dus.


BONUS: Footrace een zwerver
In New York stikt het van de best vriendelijke zwervers. Je kan ze natuurlijk wat wisselgeld toestoppen maar je kan ze er ook voor laten werken. Hou bijvoorbeeld een footrace. Spreek een punt af (zoals het einde van het blok) en als Mr. Bum er eerder is geef je hem 5 dollar, ben jij er eerder dan hou je je geld in je zak. Owja, zwervers met houten benen uitdagen is natuurlijk een beetje cru maar ook wel weer grappig.

Ik heb nog veel meer tips maar daarvoor mail je maar want mijn enigste tiepvinger is moe.

Do not Fucks with The Knux


Je weet het, Rory introduceert dope hiphopbandjes bij je. Vandaag The Knux die niet zo heel klein meer zijn aangezien ze bij Interscope getekend staan. De 2 brothers from the same mother(s?) zijn opgegroeid in New Orleans. Toen het daar te nat onder hun voeten werd geremigreerd naar LA. Ergens heb ik de neiging om The Knux met The Cool Kids te vergelijken maar dat ga ik niet doen. Wel vindt ik dat hun tracks wat weg hebben van de broeierige sfeer van eerdere Outkast albums. Op hun Myspace vindt je wat pretty awesome tracks maar hun bangers (die ik eigenlijk wou posten) kan ik (nog) niet online vinden, die hou je dus van me te goed. Download hieronder al wel vast Hard Dayz Night. HLR.

The Knux - Hard Dayz Night

7.9.07

Thanks bro..


We zijn allemaal kleine kinderen. Als Monobrow een nieuw horloge heeft moet Rory natuurlijk ook een nieuw horloge. En ik ben er trots op. Hij is super awesome en Kakoii en oldskool en er gebeuren allemaal leuke dingetjes op het beeldscherm en ik heb geen idee waar al die knopjes voor zijn of hoe het spelletje werkt en waarom die s'nachts op kwart over één piept maar hij is BAWS. HLR.

Websites zijn voor Rollers


Als je een bandje hebt, moet je ook een website hebben. Ja en als je hem dan door één van Nederlands meest onderschatte designers laat maken moet hij wel Bad-Ass worden. Eigenlijk is een bandje best leuk, beetje met muziekjes kloten, party's rocken, schreeuwende groupies van je afslaan en in Tokyo rondhangen. Hmmmm. Owja ik bedoel dus eigenlijk te zeggen dat La Melodia een nieuwe website heeft die je hier checkt en dat hun geremasterde Japanse release Vibing High hier de 28e uitkomt.

6.9.07

Tough decision, thy must make.


Wordt het teveel ruimte maar geen hosselaarsscherm en geen Youtube. Of wordt het te weinig ruimte maar wel een hosselaarsscherm en wel Youtube. En hoe cliché is deze post?

Diplo is een baws


Diplodocus (hierboven met zijn ex-vriendinnetje) heeft voor Pitchfork een leuke mixtape in elkaar gedraaid. Dip komt net terug uit Jamaica dus verwacht veel dubs en dancehall. Ook draait hij een dope Paper Planes (van zijn ex-vriendinnetje) remix met Bun-B van UGK en Rich Boy. Diplo zou diplo niet zijn als die met wat onverwachtse bangers en rauwe bmore zou komen, dus verwacht dat ook. Ja.

Pitchfork zou Pitchfork niet zijn als ze aan de tape geen interviewtje zouden vastplakken waarin Diplo verteld over de nummers die voorbij komen en wat random vragen beantwoord. Je download die tape hier of hieronder, de tracklist vindt je in de comments en het Pitchfork interview lees je hier.

Download: Diplo – Pitchfork Mix 02

5.9.07

A Bay Bay



Ik weet niet waarom, wanneer of waar dit gebeurd is, maar dit liedje rockt. Zowiezo zit ik sinds New York weer helemaal op die hiphoptip. Geen idee waar het over gaat of wie Hurricane Chris is maar ik spreek je later want ik ga in de spiegel mijn made up gangsigns en mean mug oefenen. Owja download A Bay Bay hier en drop het op je iPod, dan kunnen we samen in de trein meezingen en moeilijk kijken.

Hurricane Chris - A Bay Bay

SUPER KAWAIIIIIII!!!!!


Japanorama is dat BBC3 programma dat inzoomt op de Japanse cultuur. Jonathan Ross checkt samen met zijn cosplayende assistente Yun Mao en otakuboy alle verse, nieuwe ontwikkelingen en nieuwtjes in en rondom Tokyo. Elke aflevering is volgepropt met bergen freaks, Otaku, animé, bizarre subcultuurtjes, rare feitjes en gewoontes en nog meer freaks. Verwacht dus vreemde kunstenaars, felgeklede meisjes die waarschijnlijk ook in een van de Fruits boeken staan en een berg interessante en bizarre feitjes voor tijdens lange vliegreizen (naar Japan?) of een bezoek aan je oma. Drie keer wedden dat je oma nooit van air sex of Gloomy Bear heeft gehoord? Precies, outsmarten that woman! Bittorrent alle zes afleveringen hieronder. Sayonara!

Aflevering één, twee, drie, vier, vijf & zes.

4.9.07

Echte helden komen uit Japan


Waarschijnlijk ga je zeggen dat het oud is, of dat je het al kent of dat het te lang duurt. Maar als we zulke grappige spelprogramma's op de Nederlandsche televisie hadden zou je niet achter je computer hangen en dus helemaal niks zeggen, dus.

3.9.07

Ye, Common & Lib


Stel je voor: Je hebt 16 euro (of wat kost een cd tegenwoordig?) en wilt zo een leuke ouderwetse Compact Disk kopen met soulvolle rapmuziek met ook nog eens een boodschap. Wat moet je halen? Je weet dat er een nieuwe plaat van Common uit is genaamd Finding Forever, Talib's Eardrum binnenkort in de winkel ligt en ook Kanye's Graduation binnenkort verschijnt. Dilemma, dilemma, dilemma! Daarom en alleen daarom drie kleine minireviewtjes voor jullie derrière.
Graduation van relschoppertje Kanye (die ook een gastrolletje in Entourage mocht spelen) is leuk! Veel peoples liepen te zeiken over het gelekte materiaal van dit album. Maar ik vind het leuk, en dat maakt het meestal leuk, en ja ik gebruik die vmbo onderbouwing. De beats zijn AAN maar Ye's rhymes zijn niet altijd on point zoals op 'Big Brother'. De intro is hard, single ‘Stronger’ is keihard. ‘Everything I Am’, ‘I Wonder’ en ‘Everything I Am’ zijn dikke nummers zoals we die van Kanyeeezie gewend zijn en zelfs die pokoe met T-Pain is leuk om naar te luisteren (yeh I said it). Waardige opvolger dus. En Cassie is lekker en dat is belangrijk omdat het zo is.


Common’s Finding Forever is al een paar weekjes uit en herken je aan de niet zo mooie cover. De intro rockt als je vader op de zoveelste laatste Stones-tour. ‘The People’, ‘The Game’, ‘Black Maybe’, ‘Forever Begins’ en ‘Drivin Me Wild’ met Lilly Allen (huh) zijn allemaal classics voor mij. Alleen hadden ze de nieuwe versie van ‘So Far To Go’ die ook al op Dilla’s album stond weg mogen laten. Nog een pluspunt is dat alle vrouwen -ja allemaal- Common diggen en je dus iets hebt om over te praten, met vrouwen.


Talib’s album Eardrum is een stuk beter dan zijn vorige middelmatigheid. Kweli brengt een meer oldskool geluid zoals we ook al op Black Star hoorde. ‘In The Mood’ is geil en broeierig en single ‘Listen’ is lekker opzwepend en rauw. De interlude van Sa-Ra past niet echt op het album en hoewel Talib leuk rapt hoor wordt hij vrij snel saai en eentonig. Veel beats zijn dan ook nog is goed maar zeker niet bijzonder wat het heel erg mwaaaaa maakt. Leuk, maar niets bijzonder Talib.

Eindstand: Als je al een album koopt koop dan Common’s cd’tje of haal Kanye's nieuwe album. Talib is leuk als je ervan houdt maar voor de rest niet bijzonder. Maarja, wie houden we voor de gek? Check Albumbase of Mininova en download ze alledrie. Cd’s kopen, hahahahahahahaha.

2.9.07

Wat wil je op je kippenvleugeltjes, meisje?


In Turntablelab NYC kwam ik een leuk plaatje van Dwizz tegen genaamd Partymusic. En dat is geen verkeerde naam aangezien allebei de kanten volstaan met bangers en bootyshakers. Dwizz maakt een soort Philly variant op Bmore Club, maar vermijd de cliché drums en claps. Achja je kan het beter zelf even check-it-outten want ik ben uiteraard weer is vriendelijk.

Click: Dwizz - Salt, Pepper, Ketchup & Hot Sause

1.9.07

Adventures Of Stevie V - Dirty Cash



Een vrij leuk meisje kwam in een -heej ken je deze nog- bui met dit aanzetten. Shit is AAN. Meer foute, leuke '90 throwbacks drop je natuurlijk in de comments.

Girls is een loser


Girls heeft de Freshcotton Dj contest niet gewonnen (zeg allemaal AAAAAAAAAH). Gelukkig staan de dope mixtapes van Funkie 010 en Dj Leyo wel in de finale. En dat samen met, jawel, DJ KWAKMAN. Komt dit door zijn superieure photoshopskills? Zijn niet alleen brede, maar ook diepe muzieksmaak die zich van Snoop helemaal tot Groove Armada spreidt? Of komt het door het niveau van de jumpstylende Freshcotton bezoekers die op hem gestemd hebben? Naaja, boeiuuh zoals ze het in het Oostgonermermeer zouden zeggen.

Je kan Je MoederMoederMoeder van Girls hier nog luisteren trouwens.

NY is een leuke stad


Terug! En ik heb een hoop heat voor jullie meegenomen. Want natuurlijk vergeet ik mijn schare maar loyale bloglezers niet. NYC is AAN als een condoom om een banaan, haha. Maar zonder dollen, die stad leeft. Alles in New York ademt New York en ik had met gemak nog een maandje met een openhangende mond rond kunnen lopen van verbazing hoe rauw maar vriendelijk die stad is. De aankomende week dus naast de normale hetigheid een bergje Big Apple updates.