29.11.07

Spank Rock & Benny doen vies


Vieze rapliedjes zijn Áán. Naakt voor de spiegel meerappen kan dan ook een heel enerverende ervaring zijn. Vrij gênant als je huisgenoot, dame of mama binnenkomt wandelen. Maar heej, wij kennen geen schaamte.

Wie wij natuurlijk wel kennen is Spank Rock. Van al zijn eigen schunnige teksten, maar tegenwoordig maakt hij ook met Benny Blanco (wie?) vieze liedjes. Die Bangers & Cash LP is geïnspireerd op, of gesampled van de nog vunzigere liedjes van de 2 Live Crew. Je weet wel die foute Booty Bass papi’s uit het nog foutere Miami van de '80s/'90s. Best wel heel erg keihard. Omdat ik de moeilijkste ben hier alvast 2 van die pokoes:

Spank Rock & Benny Blanco – Pu$$y (zshare)
Spank Rock & Benny Blanco – B-O-O-T-A-Y (zshare)

Van Pu$$y is trouwens ook een video gemaakt. Kijk die kleurrijke kutlipjes hier. Een stukje verdieping met MC Spank Rock vindt je trouwens in Fader, wat je dan weer hier download (pdf).

Billen!

28.11.07

Henny Huisman heeft manboobs



Hahhahahaha. Klassieker. Jongen, als ze dat shirtje van dat meisje op het begin in productie nemen ben ik de eerste die het gaat halen.

Titties!

Sony wil graag Apple zijn


Dus Sony wil graag Apple zijn? Stelletje wannabees! Can't fuck with those iPods.

Dillagence (RIP)


Er was eens een Busta Rhymes en die had nog wat door Dilla geproduceerde tracks op de figuurlijke plank liggen. Goh, dacht die Busta, laten we die shit ook maar is delen met de rest van het sprookjesbos. Zo gezegd, zo gedaan.

Resultaat is die Dillangence mixtape. Dat is naast een eerbetoon aan Dilla ook nog eens een tape met heerlijke beats en flye rappers. Best leuk.

Tracklist:
01 Words from Ma Dukes ft. Mrs. Yancey
02 Dillagence (One 4 Jay) ft. DJ Spinna & Phonte of Little Brother
03 Takin' What’s Mine
04 Step Up
05 The Conversation ft. Talib Kweli
06 Code of the Streets ft. M.O.P.
07 Lightworks ft. Q-Tip & Talib Kweli
08 Baggage Handlers ft. Raekwon
09 How We Roll
10 Best That Ever Did It ft. Rah Digga
11 Psycho ft. Cassidy & Papoose
12 Just Another Day at the Range ft. Rah Digga
13 Not Right Now
14 Other Side of the Road
15 Who Tryin' to Kill You
16 High
17 Dillagence Outro

Download: Busta Rhymes & J Dilla - Dillagence (megaupload)

27.11.07

Je moeder is een Muts

Piet Paulusma en die hele C02 posé zijn echt mad onvoorspelbaar. Hoevel ik me de afgelopen winters niet als zeer koud herinner kan het dit jaar wel is bar worden. En of je dat nou interpreteert als bar koud of de ik-zuip-me-klem variant, je wilt toch een beetje fatsoenlijk voor de dag komen. Gelukkig is de gemiddelde muts funest voor je kapsel maar kan je buitenshuis gewoon gebruikmaken van die wollen kapjes.


Supreme heeft wel leuke mutsjes. Leuke felle kleurtjes, wat nietszeggende tekstjes en een leuk bolletje bovenop doet het altijd wel goed. Ga voor rood en weet zeker dat je niks hebt om het mee te combineren of het met alles kunt combineren. Juist. eBay Bay.


Iets cheaper, ook leuk. WesC heeft een leuk mutsje voor de grijze musjes. Musjes zijn zeldzaam en grijs is een tikkeltje saai maar stijlvol en altijd goed. Heej, Karmaloop ouwes.


Ook (natuurlijk) heeft American Apparel mutsjes. Simpel. Goed. Hier te bestellen.

Neem me als een man... uuuh



Ik hou van die jaren eerder. Toen poes nog bush had en bruin hipper was dan neon een jaartje geleden. Gelukkig komt alles wel weer een keer terug. Dat meisje van Dragonette is trouwens best leuk, net als die Kissy remix.

Dragonette - Take It Like A Man (Kissy Sell Out Remix) (zshare)

26.11.07

Hood By Air



Ik weet nog steeds niet 100% zeker of het overgeacteerd is of dat die papi's echt zo zijn. Overgeacteerd right? In ieder geval hilarisch. Aroundthewaygirls.

PWN3D


Deze oma, en dan vooral haar shirt PWN3D zoveel van die Hyperstrikedragende-, Patta-beminnende streetwearpappies.

23.11.07

Rye Rye blijft AAN


Als Baltimore Club dat grote volgende ding is, is Rye Rye (witte tijgersweater) de mami die het wel eens op de kaart kan gaan zetten. In een korte tijd nam ze tracks op met Blaqstarr, Diplo en M.I.A. Met die laatste tourt ze momenteel zelfs door de VS. Doe je goed zeg ik dan. Tijd op die hard flowende dame de hows en whats te vragen dan. Bawsen typen in kapitalen.

How did you end up with Mad Decent?

”WELL I ENDED UP WORKING WITH MADDECENT BECAUSE DIPLO AND M.I.A. CAME TO BALTIMORE IN THE STUDIO WITH DJ BLAQSTARR AND THEY WANTED TO MEET ME BECAUSE THEY HEARD OF A SONG I DID IN BMORE. I'M NOT SIGNED TO THE LABEL BUT DIPLO PRODUCED A SONG OF MINE "WASSUP WASSUP" AND RELEASED "SHAKE IT TO THE GROUND" ON MADDECENT, ALSO THE VIDEO AND YOU CAN FIND IT ON ITUNES.”


How did the video come together?

”THE VIDEO CAME ABOUT BECAUSE DIPLO WANTED TO MAKE AN VIDEO TO THE SONG BASICALLY INTRODUCING BALTIMORE, LOL. SOO MADDECENT CAME OUT AND JUS DID THE SHIT HAHA. MY PART IN THE VIDEO WAS THE CHOREOGRAPING. I HAD TO KEEP THE DANCERS FOCUSED AND ON POINT. MOST OF THE DANCING I HAD TO MAKE UP ON THE SET, BUT IT WAS COOL, AND THE DANCERS ALSOOO HELPED SO IT WAS AMAZING!”

Whats you favorit dance?

”MY FAVORITE DANCING IS THE CRAZY LEGS. IT ORIGINATED IN BMORE AND EVERYONE IS ALWAYS ANXIOUS TO LEARN IT, IT IS ALSO WICKED SEEING EVERYONE DO IT THEIR DIFFERENT WAYS U KNOW, FROM KIDS TO ADULTS, GIRLS AND EVEN BOYS. MOST BOYS ARE THE BEST AT IT!”

What song you totally love, but are really ashamed of to listen in public?

”WELL I HAVE TO BE HONEST, I AM NOT ASHAMED TO LISTEN TO ANYTHING IN PUBLIC BECAUSE WHATEVA I LIKE IT'S ME, SOOOOO IF I LIKE SOMETHIN NO MATTER WHERE I AM, I'M GOING TO LISTEN TO IT BECAUSE I DONT CARE WHAT THE PUBLIC SAY OKAYYYYY! LOL”

I loved the MIA remix. Any sick colabs or projects coming up?

”WELL I LOVE M.I.A ALSOOOOO WHO WOULDN"T? WE HAVE DONE COLLABORATIONS, "PAPERPLANES" REMIX, AND WE ARE GOING TO DO MORE COLLABORATING. I AM ACTUALLY ON TOUR WITH HER, AND I SHOULD BE RELEASING AN ALBUM SUMTIME IN 2008. TRACKS PRODUCED BY DJ BLAQSTARR, DIPLO, AND MANY OTHER PRODUCERS! IT IS GOING TO BE FIRE, SO EVERYONE BE ON THA LOOKOUT. SONGS FEATURIN M.I.A., AFRIKAN BOY, AND MANY OTHER UPCOMING ARTISTS!”

Myspace

22.11.07

Streetwear is voor dames


The Hundreds, Mishka, Rockwell, 10Deep, Alife… Ik ben wel klaar met die bedrukte tshirt pushers. Anders is het voor dames. Waar ik voor mezelf de zoveelste 80’s hiphop- of Michael Jordan referentie een hoge been-there-done-that status vindt hebben, is het voor chicks nog wel leuk. Ergens.

Gelukkig dat daar dan weer apparte ‘streetwear’ merkjes voor zijn. Ik bedoel, je moet er niet aan denken dat een stel BLOGGERS je chick aankleden? Precies.

Die nieuwe collecties van Mama Clothing vindt je hierboven, hieronder en hier. Shit is wel leuk, leuk stijltje en geen felle kleurtjes gelukkig.


Die nieuwe Hellz Bellz collectie vindt je hieronder en hier dus. Niet heel veel bijzonders maar die jas hieronder is awesome.



De collectie van DimePiece vindt je hieronder en via deze link. Dat overall ding is nice en die tshirtjes zijn ook wel aaaight I guess..


Throwback: 3rd Bass - The Gas Face



Ik heb het meestal niet zo op witte rappers. Naast een gebrek aan soul, willen ze vaak te graag. Het liefst praten ze over het echt houden en de zogenaamde elementen van hiphop. Heb het liever over praktijken die het vertellen waard zijn of chicks die het bekijken waard zijn. Ja toch?

Legio uitzonderingen natuurlijk, zoals 3rd Bass. The Cactus Album is een classic paps, en The Gas Face een van de beste nummers op dat album. Trouwens het debuut van Zev Luv X, die je misschien beter kent als Metal Fingered Doom.

21.11.07

Voor je naakte naakte lichaam


Niet echt nodig, wel lekker. Goud en zilver. Om tof te staan op de Supperclub of te fronten in de PC Hoofd, doe er wat mee. Die Supreme x Oklay vindt je misschien wel op eBay Bay.


Rare patroontjes en printjes kennen we nu wel. Kleurtjes blijven aan thoo. Carhartt is altijd goed. Verkrijgbaar bij Carhartt in de Hartenstraat Amsterdam I guess?


Leuk al die independent ‘streetwear’ merkjes maar de gemiddelde winter vereist wat meer dan een tee en een petje. Jassen ouwe. De fine line zit hem tussen een niet te saaie (lees Zara) en niet te algemeen verkrijgbare (lees H&M) jacket kopen.

Zelf ben ik wel onder de indruk van de jassen van WesC. Simpel en klassiek maar zeker niet saai en van een goede kwaliteit, ook belangrijk. De prijs is netjes vooral als je die shit via bijvoorbeeld Karmaloop haalt.

Warm.

Bandcamp is voor gamers



Marching bands zijn awesome. Dat had je al kunnen zien in die film Drumline waar later die sample voor dat Outkast liedje uit is gehaald. Anyways, die papi’s trainen een jaar op een show maar dan heb je ook wat. Keihard, vooral afkijken tot het eind en als je daar geen geduld voor hebt even doorspoelen.

20.11.07

Mixtape maandag op dinsdag: Paul Devro dus


Harde tracks produceren is een gave. Harde tracks spinnen is ook een gave. Mad Decent is dat label van Diplo. Paul Devro is gesigned op Mad Decent. Paul Devro maakt dope tracks die je hier kunt luisteren. Paul Devro mixt keihard plaatjes aan elkaar wat je hieronder kunt luisteren. Baltimore Club, Baile Funk, oldskool dingetjes en wat rare shit dus.

Paul Devro - XM Mix for INDEED (right clicks, save ass)

Tracklist:
Kick Out the Jams - Dave Nada
KW Griff - Flintstones
BlackStarr - SITTG (JOTS Remix)
Edelweiss - Planet Edelweiss
Mahala Rai Banda Vs. Shantel - Mahalageasca
Ronit Rasta - Summer Come
Abdullah - Melo Dos Numeros
Waldo - The Look
OOIOO - Oma
Break ‘em Off - Unknown
Expendable Youth - Maniac
Shop Boyz - Rockstar
Sir John RitBlat - Outro

Aphex x Snoop


Ik ben niet echt van die mash-ups. Als je twee dingen samen gooit wil dat nog niet zeggen dat het beter wordt. Ik bedoel vanillevla en yoghurt, thee en honing, Duo en Penotti.. Ok slechte voorbeelden.

Misschien is die Aphex Twin X elke rappende madafaka dan ook wel ‘lekker’. Al die serieuse westcoastbeats en diepe souldingen zijn dope maar missen af en toe wat vieze, rauwe bliepjes en geile scheurgeluiden. Busta, Peaches, Nas, TI, Daft Punk, Snoop Dogg, Q-Tip, Afrika Bambaataa en Kool Keith klinken allemaal dope met een Aphex beat.

100dBs - Breathe, And Stop Using Home Made Polysynths (right click, save)
100dBs - Harder, Better, Faster, Self-Employed (right click, save)

De rest vindt je via de volgende, link.

Zombie Kid Likes Turtles



Blijft leuk!

19.11.07

Groep Flickr's


Mooi ding dat Flickr, vooral omdat je allemaal dope collecties foto’s aan kunt leggen van de meest rare dingen. Natuurlijk ken je die lomografie, met een Polaroidcamera ouwe school kan je ook wat awesome abstractie creëren. Die Flickrgroep van de Polaroidkunstenaar Grant Hammilton bekiek je natuurlijk via de volgende, link.


Businesscards zijn een beetje als schoenen. Saaie papi’s rocken witte K-Swiss met een wit kaartje met hun naam erop, Huarache dragende heads gaan los op combi’s van papiersoorten, fonts, kleuren en patronen. Kaartjes uit de laatste categorie vindt je op deze Flickrgroep.

Diplo vs. Lacrate


Dit interview in Formatmag had ik helemaal gemist. Diplo heeft niet veel goede woorden over voor crybaby Aaron LaCrate. Dit is wat Wes over LaCrate had te zeggen:

"He used the Hollertronix name and brand when he never asked to. He has constantly lied to everyone in Baltimore. He keeps bouncing back, somehow. Everyone hates him, though. Straight up, he’s like the worst dude in the world. He has co-opted the scene and he keeps coming back saying that he invented this shit. ‘Oh, Bmore is so ghetto, we sell crack and kill people,’ blah, blah, blah, ‘gutter music.’ That is real life to a lot of these people and you took a sliver of beauty in a totally fucked up city and rebranded it so you can sell gutter music to kids in China with a T-shirt to go along with it. People like Scottie B and Blaqstarr are the real stars of Baltimore. I had to go to court with Blaqstarr to help him get a passport, `cause he has a gun charge. That’s gutter. I really never talk shit about people, but Aaron is the worst dude, ever. And if someone interviews him and asks about me he’s like, ‘I don’t know why he’s upset. I don’t know what I did.’ The dude is smart and knows the right things to say, but I’ve never seen anyone cannibalize something so beautiful, so badly."

Hmmm, pretty harsh. Laat ik je dan ook nog vertellen dat er een tijd was dat LaCrate al zijn Baltimore Club platen heeft verkocht omdat hij dacht dat daar toch geen geld in zat. Toen hij begin deze eeuw zag dat kids in New York die shit luisterde is hij weer Bmore gaan draaien. Oldskool Baltimore dj's als Technics waren pissed op hem en hebben dit toen op bepaalde fora geuit. Straat als LaCrate is schakelde papi een advocaat in en dreigde zowel het desbetrefende Hollerboard als de individuele leden aan te klagen. Crybaby. Dude staat trouwens bij heel wat papi's in Baltimore op een dodenlijst dus daar kan die zich nooit meer vertonen.

Do not support this papi.

Lees de rest van dat interview met Diplo trouwens hier. En nee voorlopig even geen Diplo posts, lolertronix.

15.11.07

Rye Rye op die Paper Planes



All I wanna do is BOOM BOOM PANG PANG and CHING CHING take ya money. Dopeste chicks in die shit, keihardste Afrikaan in die shit.

MIA feat Rye Rye & Afrikan Boy - Paper Planes Remix (right click, save my ass)

Pointless pussy


Vinex-wijken, voetbalclubs en huisvrouwen zijn niet mijn ding als kinderen hebben niet Britney’s ding is. Net als Britney stort Hank (David Duchovky) in als the love of his life hem verlaat voor één of andere random pik op voeten. Hank is schrijver maar schrijven is het laatste waar hij zin in heeft. Door een slecht verfilmd boek en die ex-case -waar die verre van overheen is- kwijnt hij weg in zelfwalging en levensmoeheid. Zijn leven wordt nu vooral gevuld door pointless pussy, drank, drugs, zijn dochtertje en het terugveroveren van zijn ex-tanga.

En die shit is aan. Beste serie van het jaar. Weeds is leuk en ook Entourage is vermakelijk maar dit is pure meeleverij want die papi is eindstand een goede papi. Drama en alles met interessante verhaallijnen, een boeiende omgeving (LA), humor en veel titties. Vindt die torrents hierrrrrrrrrrrrrrr.

14.11.07

Ik haat bloggers


Zo die kop heb ik al een tijdje willen gebruiken, maar had er tot nu toe geen (leuk) passend onderwerp bij. Sorry maar na een lange drukke dag heb ik er vandaag geen zin in. Bestel die tee hier of dood je tijd met willekeurig piemel ruiken.

13.11.07

Baltimore Club uit de polder


Eckte eckte Bmore wordt natuurlijk in Baltimore gemaakt door Dj’s als Techniks, Rod Lee of Samir. In ons kauwe kikkerkingdom pompen naast die Beesmunts nog een paar andere boys die bmore beats. Paranoid Peoples remixt onze eurotrash-trots No No tot iets dopes en die Sterile Action Figures zijn al klaar voor Sinterbaas. Aan.

Paranoid Peoples – No Bmore (zshare)
Sterile Action Figures – Oo Kom Er Eens Kijken (zshare)

Owja, uit Glasgow:

Rustie - A Bay Bay Edit (zshare)
Rustie - Mr Me Too Edit (zshare)

Take My Rollers Out



Waddap met al die rappende dametjes die het over hun nagels, lipgloss, kippensoep of krultangrollers willen hebben? In ieder geval een positieve ontwikkeling en eej, weer is een bewijs dat je geen budget nodig hebt om een leuke clip te maken. Met wat enthousiaste retrokids uit de buurt, een zonnige dag en wat creativiteit kom je er ook wel. Myspace.

12.11.07

Titsworth op die Mixtape Maandag


Die boy Titsworth heeft weer een fly-ass mixje in elkaar gedraaid voor één of ander internetmag. Geen tracklist, maar misschien kan je uit het volgende een idee krijgen wat die papi pompt? Party like a rockstar, Biggie, Beastie Boys, Lenny Kravitz, Diplo, Electro, Jump Around, Baile Funk en natuurlijk flink wat rauwe Baltimore Club. Een orgy van smaken dus. Aaight?

Als je dit trouwens digt check dan ook nog even die Discobelle mixtape van een paar maandjes terug: Hier.

Download: Titworth - Summer Mix 2007 (right click, save yo ass)

Ik heb me vergist..



Die nieuwe Jigga is wel heel hard. Na zijn semi-teleurstellende Kingdom Come is dit wel weer een leuk plaatje. Beetje terug naar waar die vandaan komt zonder in herhaling te vallen, of ben ik nu te vaag? In ieder geval het downloaden waard dus. En ondanks dat ik nog steeds niet snap waarom zwarte rappers Italiaanse maffia imiteren in hun video’s, voel ik die taki ook. Op die battyface van een Diddy na, die papi mag wel weer X gaan slikken op Ibiza.

Dr. Donda West, rust in vrede

10.11.07

Voetjes van de vloer



Fok Souljaboy, synchrome 80's hiphopdansjes zijn zo áán dit weekend.

9.11.07

Vrijdagmiddagtip


Eigenlijk is al het coole van een boek af, zodra je het cool noemt. Beetje dubbel dus. In ieder geval krijg je het blijkbaar toch niet zo coole, maar misschien wel interessante boek Cool Brands gratis als je de nieuwe Dazed haalt. Natuurlijk staat Dazed dan zelf weer in het Cool Brands boek als.. cool brand. Eindstand nog best een goede deal voor 9 euro.

Chicks op kicks


Ik krijg het nog druk. Voor de weblog van Nenz schrijf ik een paar stukjes over sneakers, patta’s, kicks(e), sportschoentjes of hoe je die te dure voetenfetish wilt noemen. Voor chicks dat wel, niet dat ik niet van hakjes hou, maar chicks op kicks zijn dope op zijn tijd. I will keep you updated.

8.11.07

Beesmunt Boys in die Top 5


Als je die boys van Beesmunt Soundsystem nog nooit hebt horen draaien ga je of naar de verkeerde feestjes, of je zit op een speciale school. Het mooie van veel gevestigde deejays is dat ze precies weten hoe het moet, totdat die nieuwe generatie laat zien hoe het ook kan. David en Luigi hebben naast verstand van straatharde pokoes ook nog een beetje verstand van die andere dingen van het leven. En ik zeg als je op je 18e een mami zo ver krijgt om je naam op haar te pennen, ben je goed bezig.

1. Rauwe muziek
Die rauwe,robotachtige,vervormde,franse of duitse electro/house shit. Denk aan ZZT - Lower States of Conciousness, Justice, Boys Noize etc. Kortom, tracks die je op een party draait en denkt, oew zal dit wel goed aankomen. Bijvoorbeeld deze remix van een nummer van ons, Mamma Mamma. Gemaakt door Rogerseventytwo.

2. Kelders
Eigenlijk zijn kelders huiskamers die fout gebruikt worden, snap je. Een soort van ruimte die door de meeste mensen niet optimaal gebruikt wordt. Wij hebben onze kelder (Beesmunt) bijvoorbeeld omgetoverd in een studio. Maar tegelijkertijd ook als soort van opvanghuis voor boys uit de getto van de spaarndammerbuurt. Voor deze jongens hebben wij dan een Playstation 2 en wat typische huiskamertitels als GTA San Andreas en Pro Evolution Soccer 2008. Kelders zijn hard.


3. Modellen op fietsen
Fietsen zijn sowieso top, maar een fiets met een modellenchick erop dat is ware kunst. Stel je voor je hebt bijvoorbeeld een zware kutdag of je moet gewoon heel ver fietsen, en ja hoor, een model op een fiets komt langs, wij beloven je, die kutdag is een stuk beter. TIP: Goede plek om dit te spotten is de Coffee Company op de Haarlemmerdijk.

4. Myspace
Je wordt net wakker doet je computer aan om je Myspace te checken, en ja hoor. New friend request, New message, New comment. Beter kan je dag niet beginnen. Nee, serieus Myspace is echt fokkin handig, vooral als je Dj of producer bent, volgens ons zouden wij zonder Myspace een stuk minder gigs/interviews etc. gehad hebben. Myspace is echt heel belangrijk geworden voor upcoming artists etc. We raden het ook elke artiest/dj aan. Wij stonden zelf trouwens een keer bij Myspace music als New cool artist!


5. Grillburgers van de Albert Heijn
Hier hebben wij zowat de hele afgelopen zomer van geleefd, bedankt Albert. Grillburgers zijn niet de dikke plakkaten gehakt die je normaal koopt, maar dunne mooie ronde plakjes heerlijk gehakt die je zo in 3 minuten perfect ge-barbecued hebt. Plakje kaas, paar mooi gesneden augurkjes, bacon, rucola-sla en een licht geroosterd wit bolletje, Voila!

7.11.07

Tekkonkinkreet jouw moeder



Als weblogger moet je rekening houden met een aantal dingen. Zo vind ik het bijvoorbeeld belangrijk dat je blowg niet verzadigd is met Youtubefilmpjes. Teveel van die handige widgetflicks maakt je tot een luie blogger. Zo een papi zonder originele content. Hmmm.. Daarom die shots hierboven en de link naar die trailer hier.

Tekkonkinkreet is een dope animé over broederschap. Qua kleurtjes doet het me een beetje aan Paprika denken, maar het verhaaltje schijnt over zwart, wit en broederschap te gaan… van een Amerikaanse regisseur nog wel.

Ik geef je Sound Advice


Sound Advice zijn die frissere ik-spin-alles-zolang-die-shit-rockt dj's van het moment. Een mixtape vol mashes van Crunk, Dirtysouth en de softere der muziekstromingen. Je weet wel, met gitaren en zangers met haarlokken en stoppeltjes. Geen tracklist, gewoon op onderstaande linkje klikken en je bent er. Holla.

Sound Advice - Flanel Crunk (zshare)

6.11.07

Swurdin is for the (Afrikan) people


Vandaag wat anders. We gaan maatschappelijk verantwoord, maar dan wel met die entertainment inslag. Nu ga ik je niet gelijk vragen geld over te maken dus lees rustig verder.

Natuurlijk is er nog steeds veel honger in Afrika en lusten veel volkeren wel pap van elkaar. Maar er is meer aan de hand. Europa maakt het Afrikaanse boeren moeilijk door handelsblokkades en subsidies voor de eigen boeren, multinationals testen illegaal medicijnen op de bevolking en door de olieconnects die China met de regering van Sudan heeft gaat er nooit echt grootschalig in Darfur worden opgetreden.

Gelukkig ziet Hollywood de Afrikaanse problemen een stuk beter dan George W. Doefus. In de afgelopen jaren zijn er een bunch grote producties geweest die inzicht geven in de misstanden die zich in Afrika afspelen. Allemaal goede films waarvan het verhaal niet leidt onder het achterliggende verhaal, en waarbij het achterliggende verhaal niet leidt onder de commerciële insteek en de 'bangs'. Op een rijtje:

Blood Diamond



Plot: A fisherman, a smuggler, and a syndicate of businessmen match wits over the possession of a priceless diamond.
Download (Bittorrent)

The Constant Gardener



Plot: A widower is determined to get to the bottom of a potentially explosive secret involving his wife's murder, big business, and corporate corruption.
Download (Bittorrent)

The Last King of Scotland



Plot: Based on the events of the brutal Ugandan dictator Idi Amin's regime as seen by his personal physician during the 1970s.
Download (Bittorrent)

Hotel Rwanda



Plot: Don Cheadle stars in the true-life story of Paul Rusesabagina, a hotel manager who housed over a thousand Tutsis refugees during their struggle against the Hutu militia in Rwanda.
Download (Bittorrent)

Lord of War



Plot: An arms dealer (Cage) confronts the morality of his work as he is being chased by an Interpol agent (Hawke).
Download (Bittorent)

5.11.07

I'm A Tight Pants Wearing Ass N**GA



Nee ik niet.. ik draag niet eens zoveel skinnies. Rev McFly daarentegen is niet alleen random whatnot en de originator van de Skinny. Hij kan ook nog eens heel dope 50 keer hetzelfde schreeuwen op één track. Shit is AAN ouwe. Binnenkort een top 5 met deze papi.

Trouwens Dj Morsy van die legendarische Emo-Thug tapes staat vrijdag op dat Million Dollar Kids feestje in de Meander te spinnen. Ga daar checken dan.

Edit: Morsy staat donderdag tijdens Woohaa! in de Jimmy.

4.11.07

Mixtape maandag


Black Milk, je weet die Detroit-producer met die soulvolle beats en strakke raps heeft een nieuw tapeje. Hij rockt die torie samen met Bishop Lamont (wie?). Caltroit is een samentreksel van twee plaatsen die je op de Amerikaanse kaart terug vindt en moet beide sounds dus combineren.

Het is een leuke tape maar het is jammer dat er een papi steeds door heen komt schreeuwen. Het artwork is op zijn zachtst gezegd ook niet mijn ding. Dope features dan wel weer, maar ik had meer van Black zijn beats verwacht.. Eindstand: Downloaden, rondje draaien en dan weer keihard van je HDD gooien.

Bishop Lamont & Black Milk - Caltroit

2.11.07

Junko Mizuno is gek in haar hoofd



Maar dat is goed! Anders kon ze nooit van die dope manga’s maken. Ze mixt cute met evil wat resulteert in schattige meisjes die op zichzelf, hun knuffels en anderen experimenteren. Pure Trance heet haar populairste manga en van twee karakters uit die serie heeft Kid Robot vinyl figures gemaakt. Kost je 75 dollar.

The Pack - In My Car



Ik weet niet of ik heel veel van dat liedje vind, maar die video is fresh.