29.4.08

Mickey Factz & The Cool Kids - Rockin and Rollin

Poep in je ogen


Even die geschiedenisles weer oppakken:

Het was niet de eerste Baltimore track, ik denk zelfs niet dat de 2 Hyped Brothers door hadden dat zij Baltimore maakte. Toch is Doo Doo Brown een belangrijke plaat. Gebasseerd op een remix van C’mon Baby van de 2 Live Crew uit Miami was Doo Doo een hitje in de zomer van ’91. Dit gaf die Baltimore scène een enorme boost.

Het mooie is dat er twee video’s zijn gemaakt voor Doo Doo. Dat is goed want die hele Baltimore movement is nooit echt op video gedocumenteerd. Let op het creatieve gebruik van de Nike Just DO It shirts. Owja, vergeet de dansjes niet:



Met clipje nummer één was blijkbaar niemand tevreden.

Versie twee:



Damn ik hou van die crappy VHS kwaliteit.

Download:

2 Hyped Brothers & a Dog – Doo Doo Brown (zshare)

28.4.08

Tietneukslethoofd


The Clik Clik - My Dunks (Plastic Little remix) (zshare)

Swurdguide deel 4: Pants


Niet doen

Nu dat hele new rave ding je lokale kledingboer heeft bereikt zie je die gekleurde skinnys overal. OVERAL. Elke random chick heeft minstens een gele, rode en paarse strakke in haar kast hangen. Leuk, best leuk. Maar doe er een beetje rustig mee aaight?

Wel doen

Tuinbroeken. Serieus! Als je met je crew op de hoek hangt kan je allemaal een andere style rocken zoals die boys van Blackstreet hierboven demonstreren. Ennuuh naast die slicke, sneakerverpestende selvage shit moet je ook gewoon hyperhard die dingen met gaten en stains rocken. Beetje aftrappen dat kan geen kwaad.

Cool Kids. Mixtape.


De helft ken je, de andere helft niet. Leuk! Niet heel verassend maar gratis en dat is het nieuwe betalen. Daarover trouwens een on point artikel in de Rails van deze maand.

Back on topic: Downloaden die zus van je moeder:

The Cool Kids – Cool Ass Ninjas (rapidshare)

Tracklist:

1.) Cool Kids Intro
2.) Gold & A Pager
3.) Mikey Rocks
4.) Oscar the Grouch
5.) One, Two
6.) Black Mags
7.) Flossin
8.) Sup
9.) '88
10) Action Figures
11.) Loose Leaf Paper
12.) Pump Up The Volume
13.) Gettin' It (Feat. Lil Wayne)
14.) Get Busy
15.) A Little Bit Cooler
16.) That'll Work
17.) Chicago Zoo
18.) Mikey Freestyle
19.) Stove Top

24.4.08

Het internet is voor delen


Mijn favo 3 blogs at the moment:

The Goods! - Allemaal vintaasje dingen opgraven, fotograferen en weer verkopen. Dat is een baan.

Hipster Run Off - Hipstercultuur, Alternatieven en AZN’s vanuit een grappig analytisch oogpunt. Dude is onpoint.

Satchel Of Gravel - Alles streetwear, Hypebeast of Bape keihard afzeiken.

Hollandse Hits


Laten we het over wat nieuwe remixjes van Ariën hebben. Naast een blogbaas ook heel goed bezig met draaien en produceren onder de alias Intifada Soundsystem. Boeken die (bijna) vader!

Voor de voetjes-van-de-vloer momenten:

DSK – What Would We Do (NTFD remix) (zshare)

Sexy zijn en uitgeput op de bank hangen:

CSS - Alala (NTFD remix) (zshare)

Ook goed bezig:

Mike Mago (spreekt uit Magoe?). Ken je misschien van Boomklatsch of van die Dum Dum feestjes. Verandert soulclassics gewoon in dope Baltimore edits:

The Temptations - Ain't To Proud To Beg (Mike Mago Edit) (zshare)

Meer toffe Polder bmore vindt je via dit.

Throwback: Nu Nu Yeah Yeah



Niet dat ik dit ooit bewust heb meegemaakt in the 1st place, maar hoe leuk is die video? Positiviteit en een paar leuke meisjes zijn altijd goed. Dat liedje doet. Voor je iTunes, Winamp, Foobar of Windows Mediaplayer:

Lidell Townsell - Nu Nu (zshare)

23.4.08

Swurdguide deel 3: Glasses


Niet doen

Ok deze zag je keihard aankomen:

Shutter Shades.

Je weet wel dat stuk plastic dat Kanye in die video droeg. DROEG. Zoals, verleden tijd.

Anyways, ik heb in de afgelopen 3 dagen twee dudes betrapt op openbare Shuttershaderij. Dat is absoluut gezien niet zo heel veel maar relatief vind ik dat keihard te vaak. Shutter Shades maken je niet instant-Kanye-cool en een andere reden om ermee te straten kan ik niet verzinnen, want zon houden ze niet tegen. Pozers!

Wel doen

Dat ligt er een beetje aan wat voor persoon je bent. Slordig dan koop je gewoon die 5 euro zonnebril bij de Zipper of één van die 2e hands winkeltjes in Utrecht. Je snapt het idee. Ga je niet op brillen zitten en maak je ze ook niet kwijt dan koop je wat duurders.

Goed kijken of de bril bij je hoofd (rondingen, grote) past want een te grote/kleine bril ziet er niet uit mami. Designershit kan, maar classic, zwarte Eazy E Ray Bans zijn nog steeds leuk en anders zijn die grote, oranje visors áán als een legging.

Waar is Wes?



Want was Wes Fif niet de papi op die oorspronkelijke track? Fucks het die eerste versie (hier) was harder.

22.4.08

Okselfris


Je bent fris of je bent het niet. Die boys van The Freshest Kidz hebben naast het tandenpoetsen, scrubben en epileren gewoon nog tijd om af en toe wat plaatjes te mixen. Dat doen ze binnenkort zelfs op dat Enter Dexter feestje waarvan je de naam in de naam van hun nieuwe mixtape leest. Wat horen we? Baltimore, electro, 80’s en een hoop breaks en viezigheid.

Heel erg je 30 minuten waard:

The Freshest Kidz – Girls Love DJ’s mix (zshare)

GTA IV Mapquest

20.4.08

Swurdguide deel 2: Air Max


Ik weet niet ik heb het een beetje gehad met Nike. Jij? Ik heb gewoon het idee dat ze niks de moeite waard meer uitbrengen en dat ze voor de schoenen die je nog wel wilt hebben een soort nieuwe prijsklasse hebben bedacht. Ik bedoel 200 voor een Air Force? 130 voor een Dunk? Come on. Maar aaaaight.

Niet doen

Air Max zijn fuckin WACK.

Yeah I said it. Ik kan die dingen niet meer zien. En dan vooral niet die miskleuren, flamingo varianten, patroontjestroep en gemuteerde gedrochten zoals hierboven. Een beetje jammer want blauw met wit, rood met wit, dat waren classics. Nu hebben ze het keihard verpest. Misschien over 5 jaar weer, maar voor nu zijn Air Max uitgekauwder dan een kilo biefstuk.

Wel doen

Dit ga je nog vaak horen: eBay!

Daar koop je allemaal oude modelletjes in gewoon decent kleurtjes: Huaraches, Cross Trainers, Forces. Gewoon een beetje goed zijn met zoekwoorden. Ook de dingen die wel de moeite waard zijn zoals die nieuwe Tech Challenge haal je daar goedkoper nu Dollars voor gratis gaan. Dat bedoel ik.

Owja dames: Jordans.

Wishlist: GTA IV, Street Fighter IV en dit...

18.4.08

Creatief?


Nee? Dan ken je jezelf niet zo goed of heb je de creabea in jezelf nog niet ontdekt. Iedereen is creatief! Echt.

Die dames zonder filter delen die visie met je boy. Daarom organiseren ze voor die knip-n-plak generatie een dagje creatief doen. Plak heet dat en vindt plaats in het Rozentheater, Damsco. 25 mei is die datum.

Omdat ze zelf natuurlijk veel beter kunnen vertellen wat die bedoeling is kijk je natuurlijk even op hun bloggggg. Fingerverf.

17.4.08

Muziek


Murs doet allemaal hipster-namedroppin over een beat van Busy P. Dat is leuk:

Busy P & Murs - Protect & Entertain (zshare)

Fout, fout, fout, fout. Maar het gaat natuurlijk om dat bijpassende dansje. Wat een fuckin herrie. Dopeness:

Showtime Ent - Whoop Rico (zshare)

Ik vlieg! Ik vlieg! Wooooooow:

Scottie B & Chavy Boys Of London - Request Line (zshare)

Ik wist het!

Ik ben voor typecasting



Beyond the Rave:

“Ed is a local soldier who's living his last hours of freedom; he'll fly out to Iraq the following morning. With the help of his best friend Necro, he spends his last night in the UK tracking down his missing girlfriend Jen, last seen partying with a bizarre group of hardcore night-time ravers led by the mysterious Melech. But as he catches up with Jen at a party in a remote forest, Ed discovers that Melech's crowd, who are hosting the event, are looking for more than a night of fun, and that not everyone will make it through to dawn.”

Ravers-horror. Wij weten natuurlijk allang dat Cory Kennedy de ongekroonde Koningin van de hipster-zombies is. Zou een asset voor de cast zijn. Uffie haar ongezonlichte hoofd kan er natuurlijk ook wat van kan.

Die muziek is gewoon Cocotte van Teenage Bad Girl maar dat wist je. Ik ben benieuwd!

Ennuuh ook leuk: Zombie Strippers. Hoewel, een film met Jenna Jameson die haar kleren aanhoudt??

15.4.08

Swurdguide deel 1: Bags


Deze gaat uit naar mijn Ellegirl dames, saaie Vera Moda mevrouwen en chicks die naar Amsterdam gaan omdat daar een Zara (saaaai) zit.

Niet doen

Als ik ergens niet tegen kan zijn het tassen van Friis & Company. Goedkope één op één kopieën van designertassen met een totaal gebrek aan kwaliteit, duurzaamheid en afwerking.

Anyways, 80 euro voor een tas is niet goedkoop, niet duur, maar zeker niet goedkoop. Als je denkt dat het goedkoop is snap je het hele fucking punt van een tas niet.

Wel doen

Koop je een tas dan koop je het:

A Cheap, canvas ofzo. Omdat je er even mee doet en daarna vervang je het.

B Je koopt een designertas die je in loop van de jaren meerdere draagrondes kunt geven en niet slijt.

Precies, kwaliteit. Even doorsparen dus want van de 6 Friis & Co tassen die je elk jaar koopt en verveeld in de kast gooit kan je ook één dope designertas kopen. Merken en labels ken je wel. Als je een vintage Gucci of Mulberry Bayswater (hierboven + Kate Moss) op eBay koopt kan je met de huidige dollarprijs nog vrij cheap uit zijn.

Daarom.

THREE SIX MAFIA



Nieuwe video voor I'd Rather met DJ Unk..

EN

10 Mei in de Melkweg!(!!!!!!!!!!!!) 19 euro. Hyperhard.

We gaan allemaal dood


Ik vind mixtapes tof. Naast een leuke en makkelijke manier om nieuwe muziek te leren kennen, is een mixtape luisteren natuurlijk ook gewoon een trip van een (half) uurtje waarin je op één tempo met je eigen ding bezig kunt zijn. Perfect voor je 9 tot 5, mits je baws een motherfucker is natuurlijk.

Ook tof vind ik die boys van Beesmunt. En als twee dingen die ik tof vind samenkomen gebeurt er wat moois. Hoorde ik daar Cassius? Zie hier:

Beesmunt Soundsystem – The Beginning of the End (zshare)

14.4.08

Throwback: Boom I Fucked Your Boyfriend



Brak als fuck! Keelpijn, ik ga me bed in. Morgen weer eckte eckte updates waaronder natuurlijk dat Swurdguide ding. ECHT.

Tot die tijd hoop ik dat je je vermaakt met deze classic van MC Luscious. Later gecoverd door Da Brat, Boys from the Bottom en Fannypack. Vergeet ik iemand?

13.4.08

Daar issie weer...........!!


Dan heb ik het natuurlijk over de newste Vettig & Morsig. Nummer 12 staat vol met 50 minuten allemaal electronische dingen. Electronischere dudes draaien zelfs wat dingen rondom Baltimore. Baltimore? Baltimore. Rondom? Rondom. Jaa? jaaa.

Even downloaden:

Man Eat DJ - Vettig en Morsig #12 (zshare)

Tracklist onder de comments.

Vrouwen met broeken aan

Swurddddddddddddd Motherfucker


Na het ongeëvenaarde succes van de Swurdin Styleguide Summer 2007 presenteer ik met gepaste trots de Swurdguide Summer 2008. De aankomende 2 weken 10 tips om er fashionably fris uit te zien deze zomer. Voor op het strand, in de stad of op je vaste of flexibele werkplek. Stuk!

De dingen die ik je vorig jaar heb aangepraat zijn ook nog vrij áán eigenlijk, ook nog even doorlezen dus! Morgen.

11.4.08

INTERNET

We zijn er!

The Cool Kids - Oscar (zshare)

10.4.08

Gang Banger


Covers worden wat eerst bloghouse remixes wat daarvoor mashups waren yo.

Hot Chip doet Snoop Doggy:

Hot Chip - Sensual Seduction (zshare)

The Gossip doet Aaliyah:

The Gossip - Are You That Somebody (zshare)

Soko op The Teenagers kan je nog steeds hiero halen.

Foto totaal unrelated.

9.4.08

Rooie graftak



Omdat deze grappenmaker al door had dat er meer met begraafplaatsen te doen is. En omdat die song & video sweet zijn natuurlijk.

Ik leer zoveel op het interwebs


Sampletjes:

Jigga - Big Pimpin (zshare)

NWA - F Da Police (zshare)

Black Milk - Shut It Down (zshare)

Nas - One Love (zshare)

Mobb Deep - The Realest (zshare)

Marco Polo feat. Masta Ace - Nostalgia (zshare)

Aaaaaaah, dat is lekker op zijn tijd. Heel veel meer bij SKEAT SKEAT.

Had ik je trouwens al verteld dat de nieuwe Reload uit is?

8.4.08

Hebben Gaz en Lyn dit geweten?


Ik laat jullie vaak genoeg zien waar we heen gaan, misschien is het ook dope om eens te kijken waar we vandaan komen. Cajmere's Perculator en Doo Doo Brown kennen we maar er is natuurlijk meer waar dat Baltimore ding uit voort is gekomen. Tijd voor wat verdieping dus.

En waar kan je dan beter beginnen dan bij de muziek zelf. Aaight. DJ Supa Dave heeft een hele berg classic house uit NY, Chicago en de UK samen met de eerste Bmore tracks in 90 minuten gedropt. Even luisteren, dan pikken we deze geschiedenisles van de week weer op.

Heel erg de moeite waard:

DJ Supa Dave - Classic B-More & Chicago/New York/Uk House (save ass)

Tracklist:

Rhythm Warfare - Two Notches (The War Call)
Ralphi Rosario - You Used to Hold Me
Latrice - Wouldn't You Like To B N Love (Hip House Mix)
LNR - Work it to the Bone
Nicolette - O Si Nene
Cajmere - House Werk
Jammin' Gerald - Move It
Kicks Like a Mule - The Bouncer (Housequake Mix)
Cajmere - Chit Chat
Invisible Men - Skin Up & Dance
2 Bad Mice - Hold It Down
Awesome 3 - Don't Go (Kicks Like a Mule Mix)
Soundmaster T - 2 Much Booty (In da Pants) (Down South Recipe)
Soundmaster T - 2 Much Booty (In da Pants) (Boom Shaka Mix)
Steve Poindexter - Work Dat Mutha-Fucker
Ragga Twins - Wipe the Needle
House of Gypsies - Sume Sigh Say (MAW Mix)
High Contrast - Music is Everything
Circle Children - Zulu (Trance Mix)
Circle Children - Zulu (Ndako Gboya Mix)
Cajmere - Horny
Fast Eddie - Get You Some More (Eddie's Mix)
Jammin' Gerald - Get The Ho '94
House of Venus - Dish & Tell
Hardrive - Deep Inside
Blapps Posse - Don't Hold Back
Cajmere - Percolator (Keep Movin' Mix)
Armand Van Helden feat. Roland Clark - Flowers
The Dance Kings - Climb the Walls
2 Hyped Brothers & a Dog - Doo Doo Brown
Doug Lazy - Let It Roll
VIM - Maggie's Last Party
Cajmere - Let Me Be
Cajmere feat. Dajae - U Got Me Up (Underground Goodies Mix)
Shut Up & Dance - 10 to Get In
Uncanny Alliance - I Got My Education (Masters at Work Dub)
Stereo MCs - On 33 (45 King Mix)
Jungle Brothers - I'll House You
Earth People - Dance (Beats)
Cajmere feat. Dajae - Brighter Days (Original Mix)
Cajmere feat. Dajae - Brighter Days (Louie's MAW Mix)
Cajmere feat. Dajae - Brighter Days (Underground Mix)
Cajmere feat. Dajae - Brighter Days (Underground Goodie Mix)
Sybil - Love So Special
Marshall Jefferson - Move Your Body
Double J - Bless the Funk (Produced by 45 King)
DJ Spen - A Feelin' (Doo Dew Feelin')
Renegade Soundwave - The Phantom
Nightcrawlers - Push the Feeling On
Gypsymen - Hear the Music (Def Club Mix)
Masters at Work - The Ha Dance (Ken-Lou Mix)
33 1/3 Queen - Searchin'
Inner City - Good Life
Renegade Soundwave - Ozone Breakdown
Jomanda - Got a Love for You
Crystal Waters - Makin' Happy (Hurley's Happy House 7" Mix)
Mamakossa
Sagat - Funk Dat

Via Relevant.

De Ciske de Rats van deze generatie



Ik hoorde dat de catering heel nep was.

6.4.08

Goeiere dingen


Niet echt in een schrijvenbui, maar gewoon even wat vette dingen:

- Lars And The Real Girl, de eerste helft dan.

- Ryan Gosling in het algemeen. Papi is een hele credible acteur aan het worden en dat is best knap als je kijkt waar hij begonnen is.

- Korg DS-10 voor je Nintendo DS, dat wordt keiharde beats maken in de trein.

- Minnetonka’s. Serieus, voor dudes enzo. Waar denk je dat Visvims op gebasseerd zijn?

- GTA IV. 29 April ouwe!

- Street Fighter III Third Strike op de Dreamcast, kan je gewoon van Mininova rippen. Een Dreamcast haal je dan weer voor een paar tientjes op Marktplaats.

- The Dreamers. Heb je die film gezien? Wat een interessant en gedurft verhaal. Zowiezo films in of over Parijs. Torrent.

Uhuuuuuu


Oud nieuws maar ik wou het nog even over mijn ding op State hebben.

Ik denk dat ik iets te ongenuanceerd ben geweest. Natuurlijk doen de peoples waar ik me daar vrij negatief over uitlaat ook goede dingen voor de muziek. Ik heb geen persoonlijke grudges tegen mensen en probeer ook geen hater te zijn.

Neemt niet weg dat het een erg gekleurd artikel is natuurlijk.

Holla.

5.4.08

Gameboy/Gamegirl - SweatyWet/DirtyDamp



Toch wel leuk!!!!!! Wamp Wamp. Totally Soaked.

Wiley - Wearing My Rolex



Hyper! Maar waar is WIley?

4.4.08

Yooooo!!!


Even wat agendapuntjes:

Morgen draait Armand van Helden tijdens Krush Groove in de Maassilo in Roffa.

Volgende week Rauw Weekender in Utrecht:

10 april, Tivoli De Helling:
Ebony Bones, Brodinski, The Walk & Rogerseventytwo, Joost van Bellen, Le Le

11 april, Tivoli:
De Jeugd Van Tegenwoordig, Mixhell Dj's, Buraka Som Sistema, Wannabeastar, MC Lyrical Tie

12 april, Tivoli:
Boys Noize, Crookers, Joost van Bellen, Bad Brilliance

5 Juli staat Justice in de HMH tijdens 5 Days Off. Morgen kan je die kaartjes hier halen.

Gratis, Dollars, Zeeman.... whatever


Afgelopen december kwam ik in The Economist een stukje tegen over Freeconomics. Hierin beschreven ze een businessmodel waarin je een product weggaf, maar mocht de consument willen betalen dan kon dat gewoon. Bekend voorbeeld is natuurlijk het gratis album dat Radiohead (kutband) eind vorig jaar online heeft gezet. Uit de peeps die wel betaald hebben heeft de band nog een X aantal miljoenen getrokken. Dit model kennen we natuurlijk ook van legio software- en interwebstoepassingen.

Een ander ding gratis en goed is RCRDLBL die een shitload aan muziek weggeeft. Maar weggeven, Hoe verdien je dan je knaken?

Simpelweg door grote merken als Virgin en Puma aan het initiatief te verbinden en hun de rekeningen te laten betalen. Dat is natuurlijk niet iets wat voor de hele muziekindustrie werkt maar wel interessant. Interessanter dan je consument aanklagen en bang maken, wat de platenbobo’s nu doen zeg maar.

Anyways..

Ik kwam in een niet zo nieuw nummer van Wired een artikel tegen hoe vliegtuigmaatschappijen en andere dingen een gratis-model toepassen. Goed leesvoer voor de intellectuelen onder ons. Voor de minderlectuelen is er een filmpje.

Free! Why $0.00 Is the Future of Business

Owja en als consument betalen voor software: hahahahahha.

Harmony Korine on Letterman

1995



1997

3.4.08

Claustrokwadraat


Pool & LEV Pictures gaan 4(!) sequels op Dick Maas zijn classic De Lift maken. Omdat ik wel voor goede, creatieve initiatieven ben roep ik mensen op om dat te supporten!

Voor een tientje staat je naam straks op de aftiteling en met een beetje geluk op IMDB. Internet!

De Lift 2008

Vanavond weer wat muzikale updates.

2.4.08

Bloedscherp Pompen


Ik heb nergens de ambitie om er ooit geld mee te verdienen, maar feit is dat ik veel plezier beleef aan het delen van dope muziek.

25 April draai ik samen met Dennis plaatjes tijdens Bloodyhornycrew Pumps in T’ Wit Kasteel in Kortrijk. Aangezien dat diep in Vlaanderen ligt ga ik je het niet aandoen om je helemaal daarheen te sturen. Maar mocht je in de buurt zijn, gaan of wonen. Kom langs!

We brengen allemaal bangers uit de booty-, hiphop-, house- en electrohoek en proberen de bloghouse en remixjes van remixjes te vermijden. Een beetje wat je van hier gewend bent eigenlijk. Keihard met een lief randje dus.

Really, really cool!

1.4.08

Throwback: Roxanne Shante - Go On Girl



Via Mevrouw Addictive.

Homegirl Muffy doet binnenkort trouwens een track met Diplo. Ain't that cool?