30.9.08

White Chocolate Mocha



Ik ben best fan van een White Chocolate Mocha zoals ze die in NL eigenlijk alleen bij Starbucks serveren. Witte chocolade en koffie is gewoon een hele goede combi. Waarom? Omdat witte chocolade koffie wat zoeter maakt, plus karamel baby. Kost je dan wel weer 5 euro en Starbucks zit -niet zo handig- alleen op Schiphol. Maar dat kan je ook gewoon zelf maken.

Heb je Nespresso? Koop er dan een melkschuimer bij. Op eBay of in de VS haal je wat White Chocolate Syrup welke je met de espresso mengt. Schenk die geklopte melk erbij en serieus dat is lekker.

Dank je wel Rory.

Yeah want Senseo is mad ranzig.

Shinen vanuit je dikke darm



Kids van tegenwoordig!

29.9.08

VHS Club: For Love or Money



For Love or Money (1993): Doug is a young man who works all day as a concierge at a luxurious hotel, saving money to make his own business. Unfortunately, when he finds the financial supporter he needs, he discovers that his "saviour" is having an affair with the woman he loves! Now, he must choose between money and love...

Michael J. Fox is een baas. Verantwoordelijk voor die B2TF trilogie en Teenwolf maar ook voor dit juweeltje. Dit was jaren één van mijn favo films yo en had me nog bijna overgehaald om naar de hotelschool te gaan. Toen wist ik nog niet dat een hotel runnen hard werken betekende en niet geld hosselen van je gasten.

Thematiek van de film is geweldig. Punnani or money, belangrijke onderwerpen in het leven. Films met Michael J. die succes nastreeft maar waarbij een chick in de weg zit zijn er trouwens meer: The Secret to my Succe$s, Greedy, Doc Hollywood. Fox is de koning in het genre.

Trailer doet:



He can do anything. He can handle anyone. Now his dream is about to come true. There is only one problem. He fell in love. Now he has to make up his mind. Must he go for the gold, or go for the girl.

SIKE! Ik wou dat ik copywriter was voor Hollywoodtrailers.

Geen torrent maar hier is hij niet duur.

De PPP van Paradiso



Triple P van the Platinum Pied Pipers (Saadiq & Waajeed) heb ik een jaartje of 3 terug helemaal grey gedraaid. Goede plaat op die soulfull, beatfull, softe tip. Album was solid, 5 sterren. Daarna nooit echt meer wat van die gasten gehoord, of gewoon uit het oog verloren.

Yu kwam vorige week aanzetten met kaartjes, of ik daar heen wil.. Sure! Ben benieuwd. Morgen in de Paradiso. 15 euro als je het zelf moet betalen.

Voor die inspiratie:

Platinum Pied Pipers - Stay With Me (featuring Tiombe Lockhart) (zshare)

Obamix



Obama vs Mummy gezien? Die gast. Laten we met zijn allen hopen dat Bama 'het' wordt.

Ondertussen heeft King Most een soort Obama mixtape in elkaar gezet. Hoe dat klinkt? Well, als een soort iets te corny en uplifting mix van heel veel soul met een beetje hiphop. Zoals je kunt verwachten worden die Obama Change quotes erin gemixt. I like, wel iets te makkelijk.

King Most - The Obamix (zshare)

Tracklist:
Intro/Smoked Sugar: I'm A Winner
Roy Davis Jr.: People Get Ready
Jackson 5: We're Almost There (DJ Spinna Remix)
Erykah Badu: Solider (Sasaac Remix)
Masta Ace: Beautifull
Black Spade: We Need A Revolution
Skull Snaps: It's A New Day
Marvin Gaye & The Mizzel Brothers: We Are We Going?
James Brown: Mind Power
Antibals: Si Se Puede
Grandmaster Flash: The Message (Next Message Blend Version)
Dj Day: A Place To Go
Double Exposure: Everyman For Himself
Donald Byrd: Change Makes Ya Wanna Hustle
Stevie Wonder: Blackman (Kay Sputnik Re-Edit)
L.T.D.: Love To The World
Cymande: Bra
Pitbull: American War
The Dynamics: Move On Up

28.9.08

What you know about crate diggin?

Flying Lotus doet vies



Het was vorige week vrij hip om over p0rn heen te tekenen ter promotie van uw merk. Één van mijn favo producers Flying Lotus kwam een beetje tegelijkertijd met dit vrij leuke videoclipje. Ulghhhhh. Dope.

Geen Youtube maar kijken kan hierzo.

FYI Lotus staat 29 november in de Paradiso.

25.9.08

Swurdin & Boemklatsch present: BANGERS



Vrijdag 3 Oktober is het AAN. De 2e editie van Boemklatsch & Swurdin present: BANGERS.

De eerste editie was off the hook, de tweede keer wordt off the hooker. Waarom? Omdat naast Utrecht, Amsterdam en Rotterdam zelfs de Dappermarkt in het huis is. Omdat we 6 massive acts in de Ekko weten te proppen. Omdat het vorige maand legendarisch was.

Voorstellen doen ze zelf:

SUCKERPUNCH: Rory (dat ben ik) & Dennis draaien de vieste liedjes, guiltyste pleasures en obscuurdere clubmusic.

Mike Mago: Boemklatsch afgevaardigde Mike Mago aka Mikey Metmuts remixt alles wat los en vast zit en mixt alles wat los zit vast. (zijn laatste Banger hier downen)

Nuziek: Elke Verschoor (gelegenheidsmodel/actrice/DJ) en Dirk Schmidt (grafisch ontwerper/DJ/technisch nog niet gearriveerde producer) verlangen terug naar die acidtijd maar weten ook alle Bangers van nu te draaien.

Intifada Soundsystem: Maar één man en hij brandt zijn shit net als iedereen. Maar zijn skill en selectie knallen wel de kankercellen uit je lijf.

De Grote Vinnie, Donnie & Sjakie Show: De grote Vinnie, Donnie & Sjakie show komen rechtstreeks van de Dappermarkt, de mooiste markt van Nederland. Ons motto? Zolang wij drieën het maar naar onze zin hebben!

Aangenaam, dope dat jullie allemaal komen.

In de lounge draaien heads FS Green & Fullcrate (van Nalden zijn Mixing Monthly serie) de illste beats en hardste breaks. Host van de avond is Atactic.

3 Oktober, 11 uur, Ekko, Utrecht. Kaartjes win je volgende week!

24.9.08

Everybody is Ugly (you are everybody)



Via Chinn ben ik de laatste tijd pretty addicted to Chictopia en Everybody is Ugly.

Chictopia is een soort stylecommunitie die vrij goed in elkaar steekt en wat the next big thing in fashion gaat zijn.

Everybody is Ugly is meer entertaining, het weblog dat aan de communitie gelinkt is geeft allemaal tips voor chicks (maar soms ook voor the guys) over swell dressen voor een goede prijs. En daar draait het eindstand allemaal om. Lookin good en nog wat over houden ook.

Marketingmeisje slash blogster Lulu (kijk filmpje) is hard op weg om pretty big te worden (want wie was Cory Kennedy ook alweer?).

Girls & Beats #8



Om de nu en dan één goed gekleed meisje en een hoop mooie liedjes.

Mike Mago zijn newste newste is de hardste hardste. Goed bezig papi:
Spragga Benz - Jack it up (Mike Mago remix) (zshare)

Kanye, Malik Yusef & Adam Levine voor Obama. Waar hoorde je het eerst?: Kanye, Malik Yusef & Adam Levine - Promised Land (zshare)

Nice raps uit BK (Thanks Mahelia): Spec Boogie - Bedstuy (zshare)

Mariah maar dan zo relevant en hard als een liter baksteen: Mariah - I’ll Be Lovin’ You Long Time (Designer Drugs remix) (zshare)

House of the Death on steroids: Mustard Pimps - I'm A Zombie (zshare)

Hollertronix #9 staat vol Kuduro. DAMN: Buraka Som Sistema & Diplo - Inna De Ghetto Remix (zshare)

Chic(k)s, frrehness en eigen geluid zijn altijd welkom! Mp3's kan je me laten horen via mail of Soundcloud.

Girls & Beats #7.

23.9.08

I Love Lockdown



Af en toe, héél af en toe komt er een nummer voorbij waar je kippenvel van krijgt. Waarvan je weet deze gaat die hele game omgooien. Ik denk dat Kanye zo'n parel in handen heeft.

Kanye bewijst met Love Lockdown namelijk dat hij niet slechts meer een rapper is die zingt, zoals hij eerder bewees niet slechts een producer te zijn die rapt. Dit nummer en zijn te verschijnen cd 808’s & Heartbreaks kunnen wel eens de belangrijkste stappen in zijn carrière worden.

Van een producer naar rapper naar één van de grootste artiesten op aarde naar iemand die niet bang is dicht bij zichzelf te blijven. Van een hiphopper naar een artiest die mijn moeder misschien ook nog wel kan waarderen. 'Ye is een bruggenbouwer die we elke keer weer onderschatten.


Jezelf quoten = groot in 2010. Mijn hele review lees je op State Magazine:

Kanye West - Love Lockdown

Veterstrikdiploma niet vereist



Ik kon echt tot mijn 10e mijn veters niet strikken. De befaamde Bunny Ears methode en de Loop Swoop & Pull waren lange tijd niet aan mij besteed. Mama deed dat gewoon en yeah er is altijd wel iemand in de buurt die dat kan. Velcro (klittenband) was een optie maar daar maakte ze die rauwste footwear toen nog niet in.

Nu wel.

Nike's. Jordan's. Klittenband. Me likeeeey long time. Nee serieus, misschien hadden 3 strippen het beter gedaan thoo.

Klokkijken was (is) trouwens ook zoiets. Mayn ik ben gewoon raar.

22.9.08

Flicks & Series



Kort kort kort:

- Die nieuwe 90210 gekeken? Best bagger maar misschien moeten we het tijd geven. AnnaLynne McCord haar 80's vibe doet wel.

- Californication is weer begonnen. Nice. Torrents hierrrrrr.

- Yeah net als Entourage. Een beetje een zwakke seasonstart, die serie kan na X seizoenen wel wat meer diepgang en acteerprestaties gebruiken maar still nice. Torrents hierrrrrr.

- Factory Girl gezien? Ondanks dat vooral die gast die Warhol speelde fuckin irritant was, speelde Sienna Miller briljant de rol van Andy's muze Edie Sedgewick. Torrent en anders in de bios. Kinda liked it actually.

- Gelijk ook maar die Basquait film gekeken. Ik weet het nog niet, vond het wel ok. Koop je hier voor 5 en halve euro.

- Yo Gabba Gabba op Jetix. Whuut. Dat wordt elke dag op 9.30 opstaan.

- Weeds is net weer afgelopen. Een beetje een zwakke season finale maar we can fucks with it. Blijft briljant en we zagen Nancy Botwin b00bies.

Terry & Obama



De man die zich laat pijpen op foto's en geroemd wordt om zijn boek vol transeksuelen en de man die de wereld moet veranderen. Hype.

Via Fontanel.

The Parrot spint oldskool hiphop



Je favorietste blogger The Arab Parrot is verhuisd. Basically gewoon uit zijn huis gezet vond hij het slim om richting NY te vliegen. Parrot Stories part II klinkt in mijn ogen alleen maar interessant.

In NY mocht hij een uurtje of 2 hosten en spinnen op het lokale East Village Radio. Dat doet hij best dope en daarom best lekker om te checken tijdens werken, schrijven, chillen of wat je anders maar doet in je (vrije) tijd.

EPMD, Wu Tang en een hoop andere andere hiphop uit de jaren 90. Niet perfect gemixt maar fuck dat trackselectie is 95% van dat truukje.

Luisteren doe je via deze link (opslaan, openen met mediaplayer).

21.9.08

Gettin' Up and Understanding



Q-Tip blijft één van mijn favo MC's. Tuurlijk was die Tribe tijd goed, maar ook Q komt gewoon still relevant. Eigenlijk al zijn solo-albums dig ik en zetten alle 3 een andere, maar solide vibe neer. Als kleine preview op zijn newste Renaissance dropt hij het door (edit Q zelf) geproduceerde Gettin'Up + video.

Hmmm, wáár ken je die sample ook alweer van? Owja, Madlib had die sample al een keer gebruikt op zijn eerste Beat Konducta album:

Madlib - Understanding (zshare)

En dan deze Dilla geproduceerde Q track omdat die fuckin nice is op de zondagavond:

Q-Tip - Fever (zshare)

Video via het altijd dope Ms. Notoriouslyaddictive.

20.9.08

Een beetje last minute maar...



Club Zonder Filter. Plak. Rozentheater. Gratis. SUCKERPUNCH. Tosti's. Creatief talent. Iets met Streetlab. Bankhangen. Meer info.

Oooh dat rood is lelijk he?

18.9.08

Zonder dubbel D jokes



De democratisering van de tshirt-markt? Dat was een beetje Threadless geloof ik maar dat is de laatste tijd best wack (wat het niet was).

Dov Charney en zijn legioen mooie net-uit-bed meisjes proberen het. Whut! Jij mag bepalen welke letter zij nextop gaan drukken. Die Helvetiva docu wel eens gezien? Ik vond het interessant, ook als non-vormgever.

Stemmen op je favorietste letter kan hier. Ik claim de Rr natuurlijk dus dan weet je dat.

Ken Robinson: "School Kills Creativity"



Interessant filmpje. Die theorie even in het kort:

- Het huidige schoolsysteem is afgestemd op de wensen en behoeften van de industriële revolutie. Wat toen belangrijke vaardigheden waren zijn niet perse nu belangrijke vaardigheden.

- Waarom is rekenen en taal belangrijker dan dansen en schilderen?

- Fouten maken is afwijkend denken en wordt afgestraft. Dit gebeurt vanaf de basisschool.

- Afwijkend denken is creativiteit.

- School kills creativity.

Nice, en voor een héél groot deel mee eens. Je weet wat ik bedoel. Mooi initiatief dat TED.

Die Malcolm Gladwell TEDTalk was ook een SIKE.

17.9.08

Girls & Beats #7



Om de paar dagen één meisje en een hoop decent madness.

Lager gaat het niet, ja dat ken je misschien nog wel van Ask Alexyss. Yeah: Cam'ron - Bottom Of The Pussyhole (zshare)

Duzz, how is your puzz: June Boomdata - Wassup With The Pussy (zshare)

Kanye zijn latest effort maar dan wel met een beat: Kanye - Love Lockdown (Flufftronix remix) (zshare)

Rye Rye & MIA zoals op die tape (thanks Jercy): Rye Rye & MIA- Tic Toc (zshare)

It's bigger then DIP HOP: Diplo - Dip Hop (zshare)

Diplo on Greenlight: John Legend & Andre 3000 - Greenlight (Diplo freestyle edit) (zshare)

Meisjes, frisheid en creaties zijn altijd welkom! Mp3's kan je me laten horen via mail of Soundcloud.

Girls & Beats #6.

16.9.08

Afrika is 2010



Mode.

Mode is moeilijk man, het is elke keer weer wat anders wat volgens mij betekend dat het even hard niks is. The next big thing? Het is Afrika geloof ik. MIA doet het best leuk met haar nieuwe kledinglijntje. Die leggings + prints voel ik als een malle, zij was altijd al een beetje werelds. American Apparel doet het ook maar dan voor een lagere prijsje en wat rustiger. I likes, kinda.

Altijd beter natuurlijk als je voor die authenticiteit gaat, die keepin-it-realer mentaliteit. Daarmee bedoel ik, dit soort dingen kan je ook gewoon halen op de markt of bijvoorbeeld Surinaamse kledingwinkeltjes. Dat dus, want zelf kauwen is lekkerder, frisser en gezonder dan alles maar uitgekauwd op je bordje krijgen.

15.9.08

WATT? WAATT? WAATTT?



Owhellyeah. Die mooie jongens van The Freshest Kidz gaan sneller dan die nieuwe Zwitserse achtbaan. Naast hypertight draaien geven ze vrijdag een feestje in die nieuwe, experimentele WATT in Rotterdam. WATT? Yeah dat is die club die er nu zit in plaats van Nighttown. Goede programmering check maar.

Anyway vrijdag dus. Naast dat The Kidz komen The Fringe en gelegenheidstrio Le Le zingen en komen uit damsco Roger72 & The Walk en Beesmunt Soundsystem plaatjes spinnen. Toen Jeff vroeg wat ik ervan dacht was het enigste dat ik niet zou weten hoe je deze lineup een 2e keer kan overtreffen maar aaight.

Ok weer even ontopic: Vrijdag ben je in Rotterdam vanaf een uurtje of 11 in de WATT. Ik heb 2x2 kaartjes voor je dus hit me on the swurdin@live.nl. Reserveer een plekje in de poezie-album want dit wordt iets wat je niet snel gaat vergeten.

Eindbazen



The Fringe gaat hard. Eerste video bij de TMF's. Jammer, en pijnlijk hoe die gasten het niet snappen.

Nenz:

De niet-boze kids zaten afgelopen vrijdag bij TMF op de bank bij een zéér volhardende (lees: pitbull-eske) Saar die zich vastbeet in de vraag 'Maar als je hiphop bent, dan moet je toch juist een boodschap overbrengen?' - terwijl theFringe net had verklaard geen pure hiphop-act te zijn maar een fijne mix van allerlei stijlen. Waarna Saar er in een wanhopige poging om toch nog haar gelijk te krijgen er ook maar meteen de ghetto's bijhaalde (op dat moment sloeg ik mijn handen voor mijn ogen van plaatsvervangende schaamte).

Maar goed die 6000 euro clipbudget van TMF zou ik ook niet afslaan.

En die video? Hard. Track is hard, video doet. Misschien had het wat sneller geëdit kunnen worden maar dat ben ik. Nice to the point en niet teveel moeilijke conceptjes. Dat is hiphop en fuck Miljutschka of één van die surrogaat Tee eM eF chicks.

Communist jeans



Het beeld dat we hier in het westen hebben van Noord Korea klopt niet. Dat is niet echt een inzicht maar ook bijvoorbeeld het beeld dat Vice in zijn Guide to North Korea schetst is bullshit.

Gasten doen mad stoer dat ze daar binnen zijn maar ik, jij en je mama kunnen gewoon een kaartje kopen. Plus is het je niet opgevallen dat de getoonde beelden vrij saai zijn, maar de voice over en de verhaaltjes van 'toen de camera uitstond' een veel agressiever beeld van NK schetsen? Sensatiezoekerij. Beetje jammer.

Echtere beelden van NK kom je tegen in docu's als A State of Mind en Noord-Korea: Een dag uit het leven of bij die gasten van NoKo Jeans:

Noko Jeans is an attempt to produce and import jeans from North Korea.

Briljant.

Goede corporate story natuurlijk maar ook interessant om te zien hoe dat proces in elkaar zit. Hoe internet je in NK? Hoe ziet een hamburger eruit in NK? Hoe zet je een productielijn op in het meest geïsoleerde land ter wereld? Een echt kijkje in het domein van Kim Young Ill.

Wist je trouwens dat ze daar gewoon een game-industrie hebben gericht op de Japanse markt? Precies.

De avonturen van deze drie Scandinavische NoKo ondernemers in Pyongyang volg je op hun blog.

14.9.08

Throwback: I Need A Hot Girl



Owjaaa. Je kan dit voelen of niet. Hot Boyz, toen Weezy nog standaard de laatste verse kreeg zodat DJ's hem er standaard uit konden mixen. Die Cash Money tijd was episch.

Weet iemand trouwens waar die 'Do It' sample ook alweer vandaan komt?

12.9.08

Diplo, Switch, Rye Rye & MIA op de BBC



Switch, MIA, Rye Rye en my man Diplo waren te gast bij de radioshow van Gilles Peterson op de BBC om over te nemen. Overnemen onder de naam Major Lazer that is, het dancehall projectje van Diplo en Switch. Dudes hosten een uurtje radio en draaien in dat uurtje allemaal niet uitgebrachte future hits. Die Tic Toc track is major.

Geen download maar die show luister je hier: Diplo, Switch & M.I.A Takeover

EDIT: Download (thanks mama)

Tracks:

Unknown – 'Boeke' (White)
Crookers – 'Burning Spear' (Mad Decent)
Unknown – ‘Untitled’ (White)
Unknown - 'This is Ska' (White)
Busy Signal ft MIA and Rye Rye – 'Tic Toc' (Mia Remix) (Test)
Switch & Rusko 'Untitled' (White)
Benga – '26 Basslines' (Tempa)
Can – ‘Vitamin C’ (United Artists)
Major Lazer - 'I'm an Indian Too' (White)
DJ Mujava – ‘Township Funk’ (This is Music)
Steve Angelo – 'Gypsy' (This is Music)
J Dilla – ‘Oxtapus’
Major Lazer - ‘Lazer Theme’ (White)
Busy Signal – 'Cool It Down' (VP Records)
Black Star – 'Let Me Hump You' (Test)
Isaac Hayes - Ike's Rap II, (Enterprise)
Tame Impala – ‘Remember Me’ (White)

Hawt.

Boemklatsch in de Flexbar



Zoals ik al zei is er van alles te doen vanavond. Eigenlijk iets teveel. In de Flexbar geeft Boemklatsch zijn eerste van een reeks extra ordinaire feestjes. The Mightyfools die vorige week nog op Bangers aan het shynen waren komen daar dus dat moet wel lekker worden.

2x2 kaartjes als je me even voor 6 uur mailt?

11.9.08

Ghehe



dipsetdipset heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Ghehe" achtergelaten:

YO I DAWG I HERD YOU LIKE BLOGS SO WE PUT A BLOG IN YO BLOG SO YOU CAN BLOG WHILE U BLOG

10.9.08

JR in Rio



JR ken je misschien van zijn Parijse, Palestijnse en zelfs Amsterdamse straatportretten. Op een quest om de hele wereld vol te spammen met zijn fantastische fotografie heeft hij de favela's van Rio onder handen genomen, en niet zo een beetje ook:



Deed me gelijk een beetje denken aan die Favela Painting gasten Jeroen en Dre die de favela's van kunst voorzien. Inspirerende omgevingen en het feit dat iemand fuckin cared kunnen denk ik echt wat bijdragen. Goede initiatieven dus. Dit is mijn favo:



Meer van JR zijn Rio avontuur hiero.

Maar blijf ook dat Favela Painting blog in de gaten houden wat alles covered van nieuwe projecten tot aan schuilen als de gevreesde BOPE de wijk in trekken.

Naakt in de 80s



Vrijdag is er van alles te doen. Dat LA Gear ding (+ free booze) klapt in de Winston en Blend geeft een aardig feestje in Paradiso. Ik ben in Rotterdam waar SUCKERPUNCH draait op Nuziek in de Catwalk.

The Freshest Kidz en nog een bunch a guys draaien daar ook dus dat wordt ook gewoon gezellig. Ik geef 2x2 kaartjes weg dan kan je komen rocken met ons.

Swurdin@live.nl je weet de procedure.

Ik zorg ervoor dat minstens de aankomende 10 posts geen borsten bevatten haha.

Nagi Noda rust in stijl



Als je hier al sinds 2006 komt herinner je je deze vrij slechte post over de Japanse popart artiest Nagi Noda misschien nog wel. Een zeer getalenteerde dame die helaas eergisteren overleden is. Haar installaties waren prachtig surreëel net als haar inventieve videoclips. Haar recentste wapenfeit was deze serie hair-hats.

Rust in vrede Nagi we gaan jou en je werk missen.

Girls & Beats #6



Niet-regelmatig één aantrekkelijke dame en een hoop liedjes die je moet horen.

Best Band Ever gewoon slachtoffer van bloghouse. Negative edit: The Death Set - Negative Thinking (Treasure Fingers remix) (zshare)

Cool Kids: The Cool Kids - Nigga Please (zshare)

Cool Kids: The Cool Kids - If It Rocks Let It Knock (zshare)

Bitch you Bmore: Le Le - Breakfast (DJ Sega remix) (zshare)

Ja omdat zelfs die track op een gegeven moment played out is, vanaf 2.20 minuten: Face-T - Set The Trend (pre-mixed with Kid Cudi) (zshare)

Dit is zo vies dat.. nee dit is gewoon alleen maar héél erg smerig: Justice feat. Daft Punk, Kanye West, A-Trak, Diplo - Fortisphère (Immuzikation Blend) (zshare)

Tracks, tipparades en verse creations zijn altijd welkom! Mp3's kan je me laten horen via mail of Soundcloud.

Girls & Beats #5 .

9.9.08

Ik heb maatje 11, dat gaat nergens passen



Vrijdag komt eindelijk die LA Gear Zonder Filter uit. Heej en als ik een eigen schoen had zou ik dat vieren, doet dat clubje dus ook. 12 september in de Winston Kingdom gaat het los met veel gratis Southern Comfort en peoples die plaatjes draaien. Nice.

Ik heb helaas andere verplichtingen anders was ik daar zowiezowiezo. Kut. Naja als je wilt gaan stuur even een lief mailtje naar club@zonderfilter.nl en zeg dat je via mij komt.

Trouwens dames, als je op de street gaat slapen voor die kicks laat me tegen die tijd even weten hoe ze zijn. Mocht je geen die hard zijn, die andere kleurtjes zijn ook vrij nice.

8.9.08

VHS Club: Pretty in Pink



Pretty in Pink: A girl from the wrong side of the tracks, a geeky new-waver who worships her, a rich High School Hunk who has her eye, and John Hughes.

It-girls zoals Lindsey Lesbian of Agyness Deyn had je in de 80s in de vorm van Molly Ringwald. Een roodharig, schattig meisje dat je vooral kent uit classic The Breakfast Club maar die nog 2 aardige flicks heeft gemaakt.

Één daarvan is Pretty In Pink over Andie die met haar papa niet zoveel cash heeft en er altijd heel 80s stylish en pinkish uitziet. Chick is verliefd op een jongen wiens papie wel wat cash heeft en dat kon blijkbaar niet in de 80s. Naja, 10 keer raden hoe dat afloopt.

Heel highskoolish en de styling van sidekicks Iona en vooral new waver Duckie is On:



Trailer check je hier en als je 5 en halve euro op Play teveel vindt is het ook weer gewoon gratis:

Pretty in Pink (torrent)

Retro Kidz - New Era



Hoewel retro doen voor het retro doen een beetje lame is, dig ik die 80's throwbacks van The Retro Kidz uit Brooklyn wel.

Kidz begonnen als een soort stijlcollectief maar zijn er later ook wat bij gaan rappen, en dat is niet eens slecht. Ik voel 'em! Met die sample kan het ook niet echt heel erg fout gaan.

Via Ms. Addictive.

Bangers



Ik kreeg al het eerste waar-de-fuck-ben-je mailtje, wees niet bang, ik ben er.

Afelopen vrijdag was de eerste editie van Boemklatsch & Swurdin feestje Bangers in de Ekko. The Fringe killde hem, The Mightyfools killde hem. Volle zaal (zie mistige foto), goede sfeer.

Jammer als je er niet was, thanks voor iedereen die er wel was! Jullie waren prachtig (no homo). We gaan dit elke maand doen dus het zou leuk zijn als je er 3 oktober bent, de line up wordt namelijk minstens even hard. Zorgen we er ook voor dat die shit wat beter gedocumenteerd wordt.

Trouwens, Valtifest, wat was dat? 2 uur in de rij staan? COME OOOOOOOOON. (Moeders nog bedankt voor dat kaartje!)

5.9.08

Big in Belgium

Blogger van de week op Nieuws.be. En dat terwijl ik niet eens een blogger ben.

Tof!

4.9.08

What's not to love



Ik ben mad laat met deze maar ik probeer dingen eerst zelf te luisteren voordat ik ze post, dat duurde gewoon wat langer haha.

Dirty South Joe en DJ Sega waren een paar dagen geleden in Scandinavië om een paar feestjes te rocken. Goed idee die gasten moeten we ook een keer hierheen halen. Als een soort promo heeft Dirty South Joe dan weer een kleine remix in elkaar gezet met wat leuke, harde en sicke Baltimore Club uit camp Brick Bandits.

Een paar DJ Sega exclusives doen het altijd goed. Daarover trouwens, het zou zo maar kunnen dat we morgenavond een harde SEGA exclusive meenemen.

Om vast in die stemming te komen:

The Brick Bandits - Viking Quest Mixtape (zshare)

Tracks:

BBC VIKING QUEST
DJ SEGA-SEG'S POWER
DJ R.L.-NFL HORNS
DJ SLICE-TRIPLE BEAT
DAN LE SAC vs SCROOBIUS PIP-LETTER FROM GOD TO MAN (DJ SEGA REMIX)
MZ STREAMZ-WATCH DEM DUB
DJ ROB3-WGTMUB
DJ ROB3-YOUR LOVE
DJ TIGA BBC-EVERYBODY DANCE
DJ IMFAMOUZZ-TURN ME OUT
DJ TIM DOLLA-NUMBER ADVISORY
DJ SEGA-HURTFUL HORNS
DJ R.L.-HURT CLUB
GLITCH-GLITCH HORNS
MIKE V-MAKE SOME FUCKIN NOISE (STUMBLE'S LIKHAN EDIT)
DJ TIM DOLLA FT DJ LIL MAN-SWING DAT SHYT
MISFITZS/ROC BEATS-VICTORY CLUB TRACK

That MotherChucker



Gossip Girl gezien? Die eerste aflevering van season 2 is weer classic. Chuck Bass, wat een baas is dat. Kijk hem al dandy.

Tofste van Chuck season 1:



Beste quotes na Ari Gold.

Voor de rest: slecht acteerwerk, slechte maar vermakelijke dialogen, rare plotjes en onlogische motieven van hoofdpersonages. Gotta love it je kan niet haten op Gossip Girl. Ik ben blij dat mijn wekelijkse portie onzin weer terug is:

Gossip Girl S02E01 (torrent)

En Dan Humphrey is gheey.

3.9.08

Kratis naar BANGERS?



Aanstaande vrijdag 5 september geeft Swurdin samen met Boemklatsch een feestje in de Ekko in Utrecht. Swurdin & Boemklatsch present BANGERS.

5x2 gastenlijst plekjes geef ik weg, first come, first serve. Mail me on swurdin@live.nl.

Meer info over Bangers en de line up nog steeds hier.

2.9.08

Girls & Beats #5



Om de zoveel dagen één intrigerend meisje en een hoop Bangers.

Young Jeezy op dezelfde Billy Paul sample die Dilla ooit voor Spacek gebruikte: Young Jeezy - Circulate (zshare)

Modeselektor doet iets heel electronisch met Bjork: Bjork - Dull Flames Of Desire (Modeselektor remix) (zshare)

Armand van Helden is altijd goed. Old skool: Herve ft. Plastic Little - Cheap Thrills (Armand Van Helden Remix) (zshare)

Stond op de Diplo/Santogold mixtape maar hier is het los: Santogold - Starstruck (Diplo remix) (zshare)

De Crookers remixen een matig liedje van Wiley tot iets ááns: Wiley - Summertime (Crookers remix) (zshare)

Niwa stuurde me dit electrogeweld via Soundcloud. FUCK: Alex Gopher - Belmondo (JAB! remix) (zshare)

Berlijnse Baltimore remix van dat mooie Lucy Pearl liedje. Nou ben ik niet voor alles maar over een drumloop gooien, dit is wel geinig: Bouncecamp - Big Dancin (zshare)

Tracks, aanraders en eigen producties zijn altijd welkom! Mp3's kan je me laten horen via mail of Soundcloud.

Girls & Beats #4 dus.

Last Nights Partyp00per

De b00biefotograaf van Last Nights Party was in het land om het Amstereo Galaxy feestje afgelopen vrijdag te coveren. Toen ik de foto's bekeek realiseerde ik me opeens iets. Merlin Bronques is mad geforceerd bezig meisjes uit hun topjes te praten, is hem deze keer net niet helemaal gelukt.





Eigenlijk, als je er over nadenkt, wat voor krom baantje heeft die dude? Ik denk dat hij per avond tientallen van dit soort gesprekjes heeft:

LNP: Can you take your shirt of, I want to snap your b00bs?
Meisje: No.
LNP: What about a little b00b?
Meisje: Uhmmmm..
LNP: I am a real big deal, dont you know who I am? I'm THE LNP.
Meisje: I guess you can get a little b00b, but no nipples.
LNP: *smiles* How about a little nipp?
Meisje: No.
LNP: How about we cover your nipps with your jacket?
Meisje: Sure, but can you please leave me alone after that?

Niet zo glamorous eigenlijk, of ben ik gewoon jaloers? Ik denk het want ik vlieg niet de hele wereld om te feesten, doet'ie goed.

De hele serie kijk je hier.

Streetlab in de Bimre



Genoeg te doen de komende tijd. 10 tot en met 13 september is het festivalletje Streetlab weer in Amsterdam, in de Bimre wel te verstaan. Dat is leuk want naast de geplande dingen zoals expo's en showtjes is dat een unieke kans om fluokids en sneakergasten vanuit het hele land te checken. Mensen kijken zoals oma Betje dat zou noemen.

Check dat overzicht op de saaight even voor wat meer info.

Waarom noemt Blend Streetlab trouwens ghetto? Omdat het in de Bijlmer is? Dat is serieus niet cool.

1.9.08

J Dilla & een 60 Koppig Orkest



Wauw. Dit is een goed idee allerbovenste plank. 27 September speelt het voltallige Metropole Orkest onder leiding van de Californische arrangeur Miguel Atwood Ferguson stukken van Dilla. Op zijn Myspace kan je alvast 2 stukken beluisteren, let wel het zijn intrepetaties en geen 1 op 1 copies van Dilla's werk. Dat zou namelijk een beetje zonde zijn van een 60 man sterk orkest.

Wel jammer dat dit soort dingen niet gewoon in Detroit of Cali kunnen, maar aan de andere kant dope dat het hier wel kan.

27 September, Muziekgebouw Aan T'IJ in Amsterdam, 21 euro. Er is nog veel meer te doen maar dat lees je hiero.

Hip this House



Hiphouse: Hiphouse is een substroming van de house, die zich tussen house (voor het ritme en de kick) en hiphop (voor de raps en de hiphop beat) bevindt. Algemeen wordt hiphouse gezien als de voorloper van de commerciële dance, ook Eurodance genoemd.

Mooi genre is dat. Omdat er niet echt een duidelijke groep tussen de rappertjes en de ravers in de VS zat is het -net als Baltimore- nooit echt groot geworden in de tijd dat het opkwam. In Europa sloeg het beter aan (Jungle Brothers) maar hier is het in het geweldig leuke maar geweldig slechte bijproduct eurotrash verandert.

In ieder geval gelooft de Canadese producer U-Tern in het genre en heeft een berg oldskool Hiphouse tracks gepakt en daar vocalen van hedendaagse rappers overheen geplakt. Hoe dat klinkt? Soms heel tof en soms heel kut. Dat hou je.

Tracklist in de comments, downloaden voor een goede glimlach:

U-Tern - Hiphouse 2008 (direct link)