18.12.07

Compleet Conceptloos


Jij hebt wat te doen! Vanavond is het 18 december en dat betekend dat die conceptloze expo van Straatpasta opent. Hetzer en Mike van Straatpasta (en dan ook weer van Verenigde Straten) exposeren in Pakhuis de Zwijger en het is de bedoeling dat je daar vanaf een uurtje of 7 terecht kunt.

Omdat ze hun eigen ding natuurlijk zelf een stuk beter kunnen verwoorden een paar vraagjes voor deze straatpapi’s:

Wie, wat, waar?

"Lastige vraag, hoewel de expositie werk toont van Hetzer en Mike zijn deze twee heren nooit meer alleen, sinds zij een Meervoudige Persoonlijkheids Stoornis hebben ontwikkeld. Sinds die tijd zijn Vinnie en Donnie, Cor en Ad en Mijndert en Valentijn ook altijd van de partij. Voor onze nieuwe expositie hebben we nieuw werk gemaakt in onze nieuwe atelier. Al die nieuwigheid is vanaf dinsdag dus te zien in Pakhuis de Zwijger."

Waarom?

"Het is een dinsdag avond, wat zou je anders willen gaan doen? Bovendien hebben we alle ex-werknemers van de Teasers ingehuurd om de drankjes te serveren, je weetzelf!"

Verenigde Straten... rijmt op Verenigde Emiraten?

"De Verenigde Straten is een Amsterdam kunstcollectief waarbij wij (Hetzer en Mike) ook behoren. Vijf vrienden in totaal die een beetje het rauwe proberen terug te brengen. Zo hebben we ooit het idee gehad om een klok te maken van een geitenkop. Die kop zou dan als slinger dienen op een muur van schuurpapier, waardoor naarmate de tijd verstreek er meer en meer bloed over de muur zou druipen en er uiteindelijk geen geitenkop meer over was. Toch tamelijk ingewikkeld om uit te voeren, haha."

Zijn jullie die shops die zich een conceptstore noemen, omdat ze naast shirtjes en sneakers ook een boek verkopen en twee schilderijen ophangen ook zo zat?

"Nou ja, het is gewoon een beetje makkelijk weet je. Jaren geleden zijn wij in Zweden een winkel begonnen. Lekker simpel, gewoon onze initialen enzo. H&M. Kleertjes, dingetjes, de hele rampetamp. Hier in Nederland zijn er inmiddels ook een paar, misschien ken je ze wel. Ik heb altijd een beetje het gevoel alsof die nieuwe conceptstores op ons internationale succes proberen mee te liften. Ik bedoel ons concept was inkoop en verkoop, en daar geld aan overhouden. Het enige concept wat goed kan werken in een winkel!"

Is geen concept hebben niet juist de ultieme vorm van een concept hebben?

"Eerst wou ik de expositie "Mijn beste vriend zit in Brazilië noemen", maar ons marketing team zei dat we beter het woord concept konden gebruiken. Dus ja, toen hebben we dat maar gedaan. Die marketing teams zijn heel erg goed in je overtuigen."

Hahahahah, gaan dus. Zie je daar. Meer info op Verenigde Straten, Straatpasta en I will not draw as I am told.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.