6.11.07

Swurdin is for the (Afrikan) people


Vandaag wat anders. We gaan maatschappelijk verantwoord, maar dan wel met die entertainment inslag. Nu ga ik je niet gelijk vragen geld over te maken dus lees rustig verder.

Natuurlijk is er nog steeds veel honger in Afrika en lusten veel volkeren wel pap van elkaar. Maar er is meer aan de hand. Europa maakt het Afrikaanse boeren moeilijk door handelsblokkades en subsidies voor de eigen boeren, multinationals testen illegaal medicijnen op de bevolking en door de olieconnects die China met de regering van Sudan heeft gaat er nooit echt grootschalig in Darfur worden opgetreden.

Gelukkig ziet Hollywood de Afrikaanse problemen een stuk beter dan George W. Doefus. In de afgelopen jaren zijn er een bunch grote producties geweest die inzicht geven in de misstanden die zich in Afrika afspelen. Allemaal goede films waarvan het verhaal niet leidt onder het achterliggende verhaal, en waarbij het achterliggende verhaal niet leidt onder de commerciƫle insteek en de 'bangs'. Op een rijtje:

Blood Diamond



Plot: A fisherman, a smuggler, and a syndicate of businessmen match wits over the possession of a priceless diamond.
Download (Bittorrent)

The Constant Gardener



Plot: A widower is determined to get to the bottom of a potentially explosive secret involving his wife's murder, big business, and corporate corruption.
Download (Bittorrent)

The Last King of Scotland



Plot: Based on the events of the brutal Ugandan dictator Idi Amin's regime as seen by his personal physician during the 1970s.
Download (Bittorrent)

Hotel Rwanda



Plot: Don Cheadle stars in the true-life story of Paul Rusesabagina, a hotel manager who housed over a thousand Tutsis refugees during their struggle against the Hutu militia in Rwanda.
Download (Bittorrent)

Lord of War



Plot: An arms dealer (Cage) confronts the morality of his work as he is being chased by an Interpol agent (Hawke).
Download (Bittorent)

3 opmerkingen:

  1. It's all politics.

    Ook politiek, maar dan op een kleinere schaal:

    Half Nelson
    Echt een indrukwekkende film.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is wel een mooi lijstje. Ik vond vooral the constant gardener erg mooi.
    Ik heb ook eens een zuid afrikaanse film gezien over een jongen uit een township die een videocamera vind. Daarmee filmt hij vanalles en word hij bevriend met een blank meisje. Die film heeft ook veel indruk op mij gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oew dank je wel voor de tip JW gelijk even ..downloaden. Die Afrikaanse film lijkt me ook dope, enig idee nog hoe die heet?

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.