13.1.09

Dollars 2 Donuts

http://www.stonesthrow.com/images/jd/jdilla_mya_byraph_400.jpg

In de VIBE van februari staat een mooi artikel over de legacy die Dilla heeft achtergelaten en hoe hard de familie van Dilla wordt genaaid als het op zijn Buma aankomt. Nasty aangezien Dilla doktersrekeningen en schulden heeft achtergelaten.

Nou ben ik van mening dat artiest zijn een beroep is, een beroep waar ook ook een legale en een administratieve kant aan zit. En als je niet voor je eigen zaken zorgt dat dat je eigen fuckin schuld is. Maar dit is gewoon zuur want Ma Dukes - de moeder van Dilla - heeft haar handen vol gehad aan de verzorging van zoonlief in vertrouwen dat het legaal wel goed zat. Tel daar de post Dilla's dood interesse en verkopen bij op en dat is een flinke stash brood nodig geld dat zijn familie misloopt.

Laten we hopen dat hun toekomt waar ze recht op hebben. Ik weet dat er namelijk nog wat meer aan de hand is met geplunderde rekeningen or such.. Luge heb je hier nog wat inside info op?

Het hele artikel lees je op Stones Throw:

VIBE - The Battle for J Dilla's Legacy

3 opmerkingen:

 1. Ik heb het hele artikel gelezen en als ik het goed lees hebben een hoop mensen gefaald ook de mensen die betaald werden hem te vertegenwoordigen.

  Dat stukje over Busta vind ik wel typisch, wel iemand zn beats voor een grijpstuiver overnemen maar als er dan een vraag komt over de rechten geen gehoor daaraan geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. late reactie maar goed

  c-code:
  ik snap niet hoe je na het lezen van het hele artikel tot zo'n conclusie komt uiteindelijk

  het is overduidelijk bij het lezen van dit artikel alleen al (ik ga het nu niet hebben over dingen waarvan ik weet dat die ook nog gaande zijn) dat de accountant/advocaat hun kant shady is en niet helemaal klopt

  maar goed dat daar gelaten

  hoe kom je in godsnaam tot zo'n conclusie betreffende busta?
  busta heeft de beats op dillagence gewoon inderdaad toendertijd gekocht. en dat is niet voor 'een grijpstuiver' dat is gewoon binnen het budget van de albums waar hij aan werkte en dilla is daar gewoon volle hap voor betaald.

  'als er dan een vraag komt over de rechten geen gehoor daaraan geven' ?

  really?

  gast
  je hebt het nu over een duo dat de MOEDER van een artiest buiten deze 'rechten' heeft gesloten. zij mag haar eigen zoon's naam en beeltenis NIET gebruiken.

  flikker op met je typisch
  zeker typisch ja dat hij daar geen gehoor aan geeft... omdat arty erk & co namelijk full of shit zijn en de boel flink lopen te flessen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hee luge pas op dat je geen hartaanval krijgt...kalm dude

  dat bedoelde ik toch ook wat je schrijft ?

  Je interpreteert mn reactie anders dan dat ik hem geschreven heb volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.