27.1.09

The Louis Vuitton DonLaten we het over die Kanye / Louis sneakers hebben. Kinda hot vooral die joints in khaki hoewel alle kleuren er mogen zijn. Heel wat beter dan die Air Yeezy's. Ook die vrouwensneaker doet - op het overmatige roze na - wel.

Ik weet alleen niet of je als je Louis bent, dit wel wilt.. I mean een samenwerking met een rapper blijft een samenwerking met een rapper. Als ik een vooruitstrevend maar mad oldskool en solide modehuis was zou ik geen patta's bouwen met Kanye, laat staan een skateboard op de markt brengen.Lijkt mij niet iets waar je de klassieke achterban van het merk, de peoples die je tassenset en laatste collectie afnemen een plezier mee doet. Ik bedoel Burberry was een tijdje áán onder Engelse hooligans. Leuk voor die hype maar dat gaat ten kosten van rich folks die niet meer met het merk geassocieerd willen worden. Plus petjes en shirtjes verkopen is niet zo lucratief als de duurdere tassen en meer high fashion items.

Eén sub-labeltje á la Marc by Marc Jacobs om de meer streetwear achtige items onder te hangen lijkt me dan logischer... wat denk jij?

5 opmerkingen:

 1. Louis Vuitton wil uiteraard ook meedelen in het succes van 'streetwear'. Verkoop aan de massa loont meer dan aan de elite few. En LV is niet langer meer een luxemerk, ze doen alleen alsof. Niet zonder reden is het eerste bij binnenkomst in een LV winkel de 'goedkopere' tassen, portemonnees en andere affordable luxury.

  Een merk kan maar beter vasthouden aan traditie want als ze naast hun schoenen gaan lopen helpen ze zichzelf om zeep. Veel merken hebben dan ook juist de verkoop van populaire items stopgezet uit angst voor brand dilution. Burberry petjes zijn volgens mij nergens meer te koop.

  LV schoenen zijn dan nog wel een geslaagd resultaat, het kan een stuk lelijker, zoals Chanel snowboards ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik denk persoonlijk dat de 'oude stoffige' LV klanten niet eens weten wie Kanye is...laat staan dat LV er shit voor maakt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Precies die zien gewoon een rapper. Afbreuk aan het merk als ik dat zelfs vindt moeten die koffersetbuyers dat helemaal vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ok ik bedoelde eigenlijk meer dat ik denk dat het oorspronkelijke stoffige bejaardenpubliek niet eens geconfronteerd worden met Kanye west, dus het niet eens weten. Die twee lanten kringen van LV liggen zó ver uit elkaar dat dat elkaar niet in de weg staat denk ik.. Als ik over LV begin tegen bijvoorbeeld mn ouders, beginnen ze te lachen en zeggen ze 'je bent toch geen 50plusser?!' ipv 'je bent toch geen rapper?!'

  die snobs houden zich verrrrrr van de wereld van pop/rap etc, dus ik denk dat dat ze gewoon netjes trouwe klant blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Los daarvan is het gewoon een verschrikkelijk lelijk skateboard

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.