9.4.09

Bloggin 101 - Hahaha als Nalden

Picture2-2.png picture by Swurdin

Ik check Nalden.net al aardig wat jaartjes. Niet perse omdat Nalden altijd on point komt, goeie grappen maakt of leuke content pushed maar ook als een soort case-studie. Nalden is namelijk een perfect voorbeeld van iemand die zijn blog heeft gebruikt om zijn carriere vorm te geven en toffe innitiatieven te supporten. Leren door af te kijken zeg maar.

De laatste tijd was ik persoonlijk wat minder blij met de posts op Nalden.net. Leuk gebracht maar ik heb niks met overconceptuele tassen, te dure auto's en mensen die Nalden lijkt te pluggen omdat hij er zakelijk ook wat aan heeft. Ook leek de scheidslijn tussen authentieke content en commerciele boodschappen steeds meer vervagen. Ik was dan ook een klein beetje teleurgesteld en kon de motivatie achter Nalden zijn stappen niet 1 2 3 meer volgen.

Symphatiek als ik weet dat Nalden is heb ik hem maar gewoon een mailtje gestuurd en mijn issues voorgelegd. Nalden geeft inzicht in de keuzes die hij door de jaren heen gemaakt heeft en motiveert zijn beweegredenen. In gesprek met Nalden. Lees & leer.

//

* Als consument en lezer van jouw blog wil ik graag weten wat reclame is en wat niet, wat vanuit een persoon zelf komt en wat hij zegt omdat hij ergens andere belangen bij heeft. Ik word namelijk niet graag genept. Dat gevoel had ik wel een beetje toen ik erachter dat CrazyBirds een GhostWrite post voor Nalden had gedaan omtrent de Paypal design contest.

"Ten eerste heeft een CrazyBirds nooit een ghostwrite gedaan op Nalden.net. Nalden.net is 100% Nalden. De beste man had een persbericht geschreven voor de Paypal design contest in opdracht van Karel & Sjaak die de PR rondom dit deed."

* Ook bij andere posts heb ik soms het idee dat iets teveel schouderklopjes zijn naar mensen waar je business mee doet. Hoever is Nalden.net je eigen mening en hoeveel is het zakelijk belang? En vindt je niet dat die scheidslijn duidelijker moet zijn?

"Op Nalden.net deel ik met enthousiasme en positiviteit mijn interesses, ik ga dus niks afzeiken want dat vind ik zonde van mijn tijd. Dat zijn producten of mensen of initiatieven of muziek die ik dope vind, etc. Hoe ouder ik word des te breder dit vlak van interessen, ik sta niet stil en ga verschillende ontwikkelingen door als mens, dus zie je dat ook terug op Nalden.net dat mijn creatieve uitlaatklep is. Dagelijks heb ik erg veel plezier in het updaten hiervan wat mijn leven dynamisch houdt.

Dagelijks ben ik ook vooral bezig met het kaf van het koren scheiden aangezien ik 300+ mails per dag krijg en filter ik de voor MIJ leuke dingen eruit. Ik krijg daardoor dus ook producten toegestuurd en vraagt men of ik er over wil schrijven. Dat doe ik vaak niet aangezien het ook vaak bullshit is haha. Maar bijvoorbeeld kei harde speakers van Parrot x Starck word ik wel blij van. Dus deel ik dat ook. En natuurlijk zorg ik ook dat ik altijd producten of t-shirts of whatever weg kan geven. Als je dat onder reclame vind vallen en er niks mee kan, so be it.


Ik support en endorse alleen waar ik achter sta. Zo ook met de mijn business model in Nalden.net. Via die wallpapers daag ik bedrijven uit creatief voor de dag te komen zodat die wallpapers ook meer gedownload worden. Dat ik daar m'n brood mee verdien is mooi meegenomen. Dat vind ik dope. Of mensen het nou wel of niet als reclame zien maakt me niet zoveel uit. Ik schrijf in eerste instantie voor mezelf en de mensen die ik dicht bij me hou. Die snappen ook de ontwikkeling die ik ondergaan ben het beste.

Als mensen nog steeds verwachten dat ik over feestjes in de Bitterzoet ga schrijven of alleen maar mp3's ter download aanbied missen ze de boot een beetje haha. Dat is geen uitdaging meer voor mij. Ik help nog wel achter de schermen veel artiesten, creatieven, etc. en ben met Nalden.net steeds meer een platform geworden.

Dat waarderen steeds meer mensen internationaal en nationaal. Daar krijg ik weer energie van om met merken aan mensen te koppelen en toffe dingen te ondernemen. En zo dus ook weer terug te geven. Een mooi m.b.t de zakelijke belangen waar je naar refereert is dat ik vaak genoeg een event support waar vanuit bijvoorbeeld Appletree niks aan heb, maar omdat ik het tof vind, support ik het alsnog!"


http://www.parool.nl/static/FOTO/pe/17/8/1/media_xl_115081.jpg

* Vroeger had je een duidelijke functie omdat je content voor een groot deel in één hoek zat. Jij was dat hiphop ding. Nu je engels bent gegaan en je hele andere content hebt denk ik niet dat de klassieke nalden.net lezer nog volgt waar je het allemaal over hebt. Ik snap heel goed dat je verandert bent en andere dingen leuk vindt, maar je kan ook zeggen dat je een soort loyaliteit hebt naar je oldskool volgers, om hun ook te pleasen.

Kijk ik ben ook veranderd en gegroeid in de afgelopen jaren maar zelfs ik kan me niet echt meer met je topics en smaak identificeren (terwijl ik dit vroeger wel kon). Hoe zie jij dit?

"Ik heb nog steeds een duidelijke functie alleen is het wat breder geworden. Ik weet dat een groot gedeelte van de hard core bezoekers van vroeger ook ouder is geworden en nu veel inspiratie van Nalden.net haalt. En al die likeminded people connect ik weer, of verbind ik aan leuke projecten.

Mijn loyaliteit ligt bij mezelf. Ik ben dit niet gestart voor mensen maar voor mezelf en de vrienden die ik dicht bij me hou. Maar elke keer als je in een next level komt verandert je referentie kader en sommige mensen kunnen daarmee hangen en sommige niet haha.


Ik rock nog steeds hiphop en zet me daarvoor in, ik wil alleen wat hier in Nederland gebeurt qua kwaliteit ook weer internationaal laten zien. En dat lukt goed. Maar Nalden.net is maar het topje van de ijsberg hahaha. Of je jezelf daar mee kan identificeren of niet. Muziek blijft hoe dan ook de rode draad (zie de audio features) maar er is meer in de wereld. En er moet dus ook een uitdaging voor mijzelf als persoon bij zitten. Ik doe het alweer 9 jaar dat bloggen dus mixtapes pushen en lauwe shit schrijven ken ik nu wel, plus kan iedereen dat nou doen op lauwe blogs.

Als mensen Nalden.net niet meer diggen, no hard feelings dus. Er is gelukkig voor mij een nog grotere groep die het wel waardeert en die ik ook activeer. En zo onstaan er erg veel toffe projecten, kansen, events ga maar door. Dus Nalden is die hub geworden en Nalden.net een platform hahaha.


Ik denk dat het pas echt mis gaat als je rekening gaat houden met je bezoekers en voor hun gaat schrijven. Dan krijg je dat reclame gevoel en dat je ongelukkig word. Ik schrijf voor mezelf en heb elke dag lol met elke update omdat er altijd een stukje humor naar iemand toe in zit."

Duidelijk. Nostalgisch naar de oude Nalden.net? Die check je hier.

Nalden bedankt voor je medewerking!

27 opmerkingen:

 1. leuk om te lezen! ja! ik had hetzelfde tog maar weer wat vaker chekken! hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wie is toch die Nalden waar steeds meer mensen het over hebben? Is hij niet een soort van MonoBrow?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dope! ik zat precies met datzelfde ding. vroeger keek ik elke dag op nalden, nu nog maar 1x in de maand ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk stuk rory, ook tof dat nalden al die oude sites nog heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oude sites worden automatisch opgeslagen door de Waybackmachine, dat doet hij niet zelluf. Thanks thoo!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij begint het Nederlands steeds meer te verleren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. terechte vragen maar pijnlijk hoe ondiep nalden erop in gaat. Ja nalden is gegroeid. Ja de lezer is ook gegroeid. Maar waar de scheidingslijn tussen sponsored content en editorial ver te zoeken is krijg je langzaamaan een situatie van misplaatste autoriteit. Hoe blijf je 'echt' als achter elke post een pr manager zit? Door zelf te kiezen wélk persbericht je in eigen woorden post? Nee naldy zo simpel is het niet. Denk toch dat zijn meerwaarde in initiatieven zoals amongst friends zit. Eigen projecten die de wereld mee laten haha-en

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vroeger was ik echt helemaal weg van de simpelheid van Nalden zn blog, hij supporte ook mn mixjes en had ook het idee dat hij heel betrokken was bij zo'n beetje alles wat er op muziekaal vlak gebeurde. Nu check ik nalden ook nog bijna elke week wel een paar keer, maar helaas vind ik zn muzikale keus erg beperkt (het is voornamelijk hiphop, jazzy, rushhour kinda stuff), het is allemaal een beetje van hetzelfde terwijl dat vroeger naar mijn idee een stuk breder was.

  Wat hij aan muziek post is wel dope, maar het kan nog doper. Ik moet wel zeggen dat het gevoel dat ik bij de "oude" nalden had een beetje terugkomt in blogs zoals die van jou Rory en die van Vage Gasten. Ik kan me ook best vinden in de reacties van mensen hiervoor dat het nu een beetje een teveel draait om producten en het koppelen van jongeren aan merken. Daar is Nalden overigens ook altijd heel open in geweest op zijn blog dat dat zn nieuwe insteek was en dat hij daarvoor uitgenodigd word voor lezingen....niks mis mee...maar niet mijn ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ben het eens met lewis, gelukkig zijn er genoeg andere toffe blogs.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik vergelijk nalden altijd met het volgende plaatje: http://www.dabbledoo.com/ee/images/uploads/appletell/iceberg-macworld.jpg

  het bovenste topje zie je en waar nalden zich nog meer voor in zet blijft achter de schermen... en terecht! Nalden.net heeft de lat hoger gelegd voor blogs en bloggers alleen staan die allemaal stil.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat lijkt me een beetje kort door de bocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @t anoniem, lijkt me ook een beetje kort door de bocht, nalden is geen blog meer maar een merk en een plek voor productreclame, en ik denk niet dat iedere blogger dat wil doen / bereiken ?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Misschien moet ik mijn comment wat nuanceren, ik ben/blijf fervent lezer van Nalden, de beste man zijn vibe blijft vrij tot zeer genieus. Het is meer dat het praatje van Rory zich aandient op een moment dat ik ook zelf deze verschuiving in Nalden's content opmerkte. Wil dus geenzins haten, meer een dialoog op gang brengen..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Voor de volledigheid: Crazy Birds was niet verantwoordelijk voor de post op Nalden.net. Wel voor de press releases die daaraan gekoppeld waren.

  En voor de volledige volledigheid: Crazy Birds denkt dat Nalden.net fly is..

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ik denk ook dat nalden fly is maar hij moet wel een beetje oppassen om geen sellout te worden en zn credibility waarborgen

  ik heb het idee dat giveaways 9 vd de 10 keer aan vrienden gepassed worden en 75% van de content geplugged wordt omdat hij er zelf iets aan over houdt itt zijn bezoekers.

  tof is dat hij nieuwe initiatieven support en buiten de site met andere dingen bezig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. hebben ze je niet geleerd om niet te vaak ik te zeggen? haha j/k, tof stuk

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Blogs vind ik juist tof vanwege muzikale content en party pre/reviews. Daarom laat ik nalden links liggen en check ik Swurdin (en de Skater natuurlijk! meer updates willen we zien vriend).

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik snap dat de smaak van mensen veranderd zowel van Nalden als van zijn vroeger trouwe lezers. Maar de wereld is groter dan de Randstad en Nalden.net is volwassen geworden. En gegroeid van een zwart wit d.i.y punk blaadje tot een glossy magazin waar de eerste vier spreads reclame zijn. Het is gewoon een ander product geworden met een andere functie. Hiermee verlies je bezoekers en win je waarschijnlijk heelveel nieuwe erbij..

  Als nog big up Nalden en natuurlijk Roy..

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Solly sperings vloutje..

  Rory natuurlijk..

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk deze meninkjes. Maar wie is Swurdin en wat is Nalden.net?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik vind het knap dat ie er zijn geld mee verdient. Het is een mooie site maar het gaat mij nog altijd om de content en daar kan ik de laatste jaren maar weinig mee. Apart.. want als ik naar zijn lijst met favorieten kijk zijn dat sites die ik met grote regelmaat zelf ook bezoek.

  jevriendchris

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mooie uitleg Lowman. Voor mij is Swurdin ook een beetje de Nalden van nu, benieuwd waar t heen gaat!

  @Champagne Powder: komt er aan mattie :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.