9.9.07

5 Dingen die je wel of niet moet doen in New York


1. Koop sneakers
Ga naar die kleine, leuke winkeltjes in Harlem of Fulton Mall in Brooklyn. Ontdek van te voren via 'het internet'waar je die Nikes of Jordans voor weinig $$$ kan halen. Ben je into Air Max dan is de VS helemaal een Henny Huisman supriseparty voor je. Waar ze hier 120 euro of meer voor een nieuw paartje Air Maxjes durven rekenen kosten ze daar vers uit de doos $90 (75 euro). De gemiddelde Yank geeft overigens geen fuck om runners dus vaak kom je in de uitverkoop nog goedkoper tegen.

2. Koop geen dure shit..
bij bijvoorbeeld Kid Robot of Supreme. Zowiezo zijn deze winkels leeg, klein en saai en niks bijzonders. Stap naar binnen als je er langs komt maar ga er niet naar op zoek. Een pet of een paar sneakers voor veels teveel doekoe kopen kan je ook wel bij de Patta. Voor minimalistische winkels waar ze niks hebben check je liever Concrete. Daarvoor hoef je niet naar New York. Je bent in New York om veel shit voor weinig geld in te slaan. Vintage shoppen is ook best te doen in NY, maar het is ergens een beetje lame om de halve aardbol over te vliegen om 2ehands kopen te shoppen of niet?

3. Koop een mixtape
Op straat, en vooral in het weekend, en dan vooral voor de Virgin Megastore zijn tientallen papi's die later hun geld in de muziek willen verdienen. Nu doen ze alvast een poging door hun mixtape op straat te verkopen. Op hun mixtape claimen ze standaard één exclusieve diss van een bekende rapper naar een bekendere rapper te hebben en minimaal één track met Jigga.


4. Ga uit
Uitgaan in New York is leuk. Elke avond is er wel wat te doen. Check voor leuke feestjes bijvoorbeeld de Myspace van Dj's als Steve Aoki, LaCrate of Mark Ronson. Check ook de pages van Roxy Cottontail die bomb-ass fizza's geeft, of Rev Mc-Fly. Kijk trouwens ook gewoon in winkels of ze flyers hebben. Of nog simpeler, vraag waar er s'avonds wat NICE te doen is aan hipsters op straat. Feestjes zijn niet duur en meestal Kratiz als je RSVPt, echter de booz is meestal muchos $$$.

5. Ga naar Philly
Ok, New York is dope maar er is meer. Voor $20 pak je een bus in Chinatown die je heen en weer naar Philly brengt. Ga vroeg heen want het is een busreis van 2 uurtjes, maar dan ben je wel in Philly ouwe, wat ook een hele dope stad is. Één dag in Philadelphia is genoeg om het centrum en de dope winkeltjes aan South Street te verkennen. EN die stad EN de inwoners EN de laidback sfeer EN de shop zijn daar dope, doen dus.


BONUS: Footrace een zwerver
In New York stikt het van de best vriendelijke zwervers. Je kan ze natuurlijk wat wisselgeld toestoppen maar je kan ze er ook voor laten werken. Hou bijvoorbeeld een footrace. Spreek een punt af (zoals het einde van het blok) en als Mr. Bum er eerder is geef je hem 5 dollar, ben jij er eerder dan hou je je geld in je zak. Owja, zwervers met houten benen uitdagen is natuurlijk een beetje cru maar ook wel weer grappig.

Ik heb nog veel meer tips maar daarvoor mail je maar want mijn enigste tiepvinger is moe.

3 opmerkingen:

 1. lol @ seb and aaron. was this the yoyo party @ Love?

  Great Blog

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Drinkin 40's listening 2 swizz beatz doin a nice lil fukin dance

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yes, that was at YoYo last month. Thanks for the bigups.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.