13.9.07

Één wenkbrouw is zó 2010

Omdat er zich best interessante, zintuigrijke mensen op het internet bevinden en ik niet alles zelf kan doen een nieuw rubriekje op Swurdin. Muzikanten, creatievelingen, mensen die het goed doen op het weeweewee of gewoon random opvallen vraag ik naar hun top5 ‘cool shit’ van het moment. Niet alleen leer je op die manier allemaal leuke feitjes, gadgets, merkjes en een hoop andere dingen kennen. Nee, op die manier leer je natuurlijk ook wat over de persoon achter zijn schijf van vijf. Aan.


Vandaag Monobrow (camerashy?) van het meest cultureel verantwoorde hipsterblog dat het toch straat weet te houden. Mono rockt die oude blogleer van het tweemaal daags updaten, is niet vies van een flink potje naar zichzelf linken en schrijft minimailinterviews waar ik stik en stik jaloers op ben. Hier zijn vijf dingen die er toe doen:

1. What Is The What
Een onwijs indrukwekkend verhaal over die vechtende mafkezen in Sudan en de gevolgen voor de bevolking. Wat een ellende. Door dit soort dingen te lezen begrijp je veel beter wat er in dat land aan de hand is. Het scheelt dat Dave Eggers gruwelijk goed kan schrijven. Niet normaal.

2. Monsters
En dan vooral uit de jaren tachtig zoals die Madballs. Maar ook werk van Jiro Bevis, Goblin of Jim Phillips. Er is iets met die vettigheid van die ontwerpen, dat dikke pusserige, die felle kleuren. Maar vooral het karakter dat erin zit.

3. Flickr
Exhibitionistisch of niet: Flickr is gewoon een sociaal iets. (Web 2.0 blahbla) Je geeft vrienden en kennissen de kans om ze deelgenoot te maken van de dingen die je meemaakt en wilt laten zien. Dat we met z'n allen over een paar jaar nergens meer aan de bak komen en niet serieus genomen worden omdat we alleen maar met onze dronken koppen online staan, tjsa, dat zien we dan wel weer.


4. Casio
Je kunt voor status gaan. En iets mooi vinden wat je mooi hoort te vinden. Wat iedereen wil hebben. Of je vindt iets fraai omdat het bepaalde persoonlijke associaties met zich meebrengt, een specifiek gevoel oproept of gewoon cool is door functionele eigenschappen. Het verschil tussen Rolex en Casio G-Shock zogezegd. Dat de meeste mensen het verschil niet zien tussen een kermishorloge en een klok die 20 bar druk weerstaat, uit een raam gegooid kan worden en op zonne-energie werkt, dat maakt het alleen maar grappiger.

5. Dingen doen
Dit is het nieuwe thuis hangen. Dat is op zich ook heel lekker. Vooral nu je weer peper- en kruidnoten bij Albert Heijn kunt scoren. Die je dan lekker naast op de bank zet terwijl je die UPC pay per view troep bestelt. Maar naar buiten gaan, friends ontmoeten en niet weten wat de komende uren gaan brengen. Dat jongen... Dat zouden meer mensen moeten doen.

3 opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.