14.9.07

Japanners die broodjes bakken


Vandaag twee animé's. Omdat Japanse tekenfilms dope zijn, er op zondagochtend geen zak op tv is en broodjes bakken het nieuwe naakt zijn is.

FLCL staat voor Furi Curi (spreekt uit: fooly cooly) wat zoiets als hele hete sambal is. Het gaat over een jongetje genaamd Nandaba Naota. Hij woont thuis bij zijn opa en perverted vader die een bakkerij runnen. Sinds zijn broer in het leger zit is zijn dorp maar saaaaai, totdat hij een chick op een Vespa tegenkomt die hem op zijn hoofd slaat.

Tot hier kon ik het volgen. Want de logica achter het elke aflevering uit zijn hoofd komen van bijvoorbeeld een hand (?) die Nandaba aamen met de robot die de eerste aflevering uit zijn hoofd komt verslaat ontgaat mij volledig. Daarnaast weet niemand wat die grote stoomstrijkijzer/fabriek die in het dorp staat nou precies is en waarom het ex-vriendinnetje van zijn broer vieze vieze romantiek met Nan wil hebben. Als ik zeg dat het heel dope is komt het zeker niet echt geloofwaardig meer over he? Nou door de overdrevenheid van de serie en de mooie animaties is het heel dope.


Yakitate!! Japan lijkt op een grote PR campagne voor brood in Japan. Zoiets wat grote Mercedes rijdende marketingmanagers in Hugo Boss pakken hebben bedacht om Japanse jongeren van de Ramen en aan het brood te krijgen.

Kazuma Azuma is dedicated om de beste broodjesbakker van Japan te worden en het ultieme brood te maken (huh). Met dit brood dat hij Japan gaat noemen wil hij internationale broodfaam vergaren met zijn rijstetende natie. Zijn opa is een rijstboer en zag het hele plan niet echt zitten totdat hij Kazuma’s broodbakskills met eigen mond proefde. Kazuma is namelijk best goed, zeker geholpen door zijn Solar Hands. Broodjes bakken op zijn Japanese dus. Kijken ouwe, maar smeer natuurlijk eerst zo een blank broodje met pindakaas om die Nederlandse broodtradities hoog te houden.

Bittorent:
FLCL alle 6 afleveringen
Yakitate!! Japan aflevering 1-12

6 opmerkingen:

 1. En anders ga je gewoon Youtuben op ; Bo-bobo [URL=http://www.youtube.com/results?search_query=+f0rsakens0ul&search=Search]of je klikt hier[/URL]

  Wat een persiflage is op alle anime's die je kan bedenken, van Sailer moon tot dragonball z, vreselijk dom en hierdoor juist zo grappig.

  Maar zeker stoerder dan :') een anime over broodbakkers.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt alles is stoerder dan een anime over broodjes bakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. no-pro.
  Laat 'Girls' (wat volgens mij gewoon Reaury zijn plaatjesmixeralter-ego is.) Maar weer eens een mixje bakken die equivalent staat aan 'Fuckable', die toch wel lonely at the top staat van girls zijn mixes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ssssssssssst. Komt eraan sneller dan je denkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. AZUMA KAZUMA SOLAR HANDS
  Als je de muziek bij FL CL trouwens digt dan moet je "Runners High" ff dl/en is een Album van The Pillows die overigens alle muziek bij FL CL verzorgen. Hele fijne J Rock btw....

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.