3.9.07

Ye, Common & Lib


Stel je voor: Je hebt 16 euro (of wat kost een cd tegenwoordig?) en wilt zo een leuke ouderwetse Compact Disk kopen met soulvolle rapmuziek met ook nog eens een boodschap. Wat moet je halen? Je weet dat er een nieuwe plaat van Common uit is genaamd Finding Forever, Talib's Eardrum binnenkort in de winkel ligt en ook Kanye's Graduation binnenkort verschijnt. Dilemma, dilemma, dilemma! Daarom en alleen daarom drie kleine minireviewtjes voor jullie derrière.
Graduation van relschoppertje Kanye (die ook een gastrolletje in Entourage mocht spelen) is leuk! Veel peoples liepen te zeiken over het gelekte materiaal van dit album. Maar ik vind het leuk, en dat maakt het meestal leuk, en ja ik gebruik die vmbo onderbouwing. De beats zijn AAN maar Ye's rhymes zijn niet altijd on point zoals op 'Big Brother'. De intro is hard, single ‘Stronger’ is keihard. ‘Everything I Am’, ‘I Wonder’ en ‘Everything I Am’ zijn dikke nummers zoals we die van Kanyeeezie gewend zijn en zelfs die pokoe met T-Pain is leuk om naar te luisteren (yeh I said it). Waardige opvolger dus. En Cassie is lekker en dat is belangrijk omdat het zo is.


Common’s Finding Forever is al een paar weekjes uit en herken je aan de niet zo mooie cover. De intro rockt als je vader op de zoveelste laatste Stones-tour. ‘The People’, ‘The Game’, ‘Black Maybe’, ‘Forever Begins’ en ‘Drivin Me Wild’ met Lilly Allen (huh) zijn allemaal classics voor mij. Alleen hadden ze de nieuwe versie van ‘So Far To Go’ die ook al op Dilla’s album stond weg mogen laten. Nog een pluspunt is dat alle vrouwen -ja allemaal- Common diggen en je dus iets hebt om over te praten, met vrouwen.


Talib’s album Eardrum is een stuk beter dan zijn vorige middelmatigheid. Kweli brengt een meer oldskool geluid zoals we ook al op Black Star hoorde. ‘In The Mood’ is geil en broeierig en single ‘Listen’ is lekker opzwepend en rauw. De interlude van Sa-Ra past niet echt op het album en hoewel Talib leuk rapt hoor wordt hij vrij snel saai en eentonig. Veel beats zijn dan ook nog is goed maar zeker niet bijzonder wat het heel erg mwaaaaa maakt. Leuk, maar niets bijzonder Talib.

Eindstand: Als je al een album koopt koop dan Common’s cd’tje of haal Kanye's nieuwe album. Talib is leuk als je ervan houdt maar voor de rest niet bijzonder. Maarja, wie houden we voor de gek? Check Albumbase of Mininova en download ze alledrie. Cd’s kopen, hahahahahahahaha.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.