24.12.08

Top 5 harde mixtapes 2008IGHT


In 2008 ging het hele concept cd niet zo lekker, des te beter deed de mixtape het. Want wat is meer hype dan een bunch a toffe liedjes aan elkaar gemixt door iemand die verstand van muziek heeft? Daarom – en om een soort van terug te kijken op het afgelopen jaar – heb ik mijn Top 5 harde mixtapes voor 2008 op een rijtje gezet.1. Diplo & Santogold – Top Ranking: Santogold (A Diplo Dub)
Wat Diplo voor MIA deed met de Piracy Fund Terrorism tape doet hij voor Santogold. Dit pakt zo goed uit dat haar album een beetje overbodig is. Diplo is een baas in het maken van onwaarschijnlijke maar werkende overgangen en weet de tofste (vergeten) classics naast Santi haar tracks te draaien.

http://betterpropaganda.com/images/artwork/Day_N_Night-Kid_Cudi_480.jpg

2. Kid Cudi – A Kid Named Cudi
Bijna meer een album. Maar wat voor betere manier om je als rapper op the map te zetten dan met deze eindbaas van een mixtape. De Crookers remix van Day n Nite kan ik al bijna niet meer horen, maar deze tape blijf ik volgend jaar nog wel even draaien.

intifada.jpg picture by Swurdin

3. Intifada Soundsystem - Bring Back That Ol'Time Relijun
Arien van Intifada Soundsystem weet precies de juiste vibe te creëren op deze tape en laat ons gelijk zien wat hype in 2009 is. Een energieke en goed gemixte house-tape met oude hiphouse, club music en ghetto tech tot gevolg. Next level.

dacve.jpg picture by Swurdin

4. DJ Supa Dave - Classic B-More & Chicago/New York/Uk House
Allemaal essentials uit de geschiedenis van de House en Club Music. Dit moet veel digwerk en uitzoeken zijn geweest maar het eindresultaat is een geschiedenisles waar je je moeder, je vader en je heilige geest, amen tegen zegt.

http://ecx.images-amazon.com/images/I/51Yl4yiUvHL._SL500_AA240_.jpg

5. Blaqstarr - King of Roq
Deze komt eigenlijk alweer uit 2007 en daarom staat hij op vijf en niet op één. Blaqstarr is naar mijn mening iemand die fuckin big gaat worden. Zijn roots liggen in de club music maar zijn stijl is genre-overschrijdend en zit soms tegen de garage, dan weer tegen de hiphop aan. Broeierige tape die eigenlijk standaard in mijn playlist staat. Mail me even op swurdin@live.nl en ik mail je die tape terug.

X. Eervolle vermelding: Buraka Som Sistema – 2008 Mixtape
Deze had ik er graag ingehad, ik ben alleen de mp3 kwijt en de link lijkt niet meer te werken. Nep want dit was een toffe mix met heel veel toffe Kuduro tracks. Als je hem nog hebt kan je hem dan zsharen en mailen? EDIT: Thanks Jercy! De tape vind je hieronder:

Buraka Som Sistema - At 12.15 They Broke It Down (zshare)

8 opmerkingen:

 1. Mooi lijstje.. ! Ik ben niet zo van de mixtapes maar ik ga er zeker eens naar luisteren. Die laatste mixtape is heel eenvoudig te vinden:
  http://www.google.nl/search?q=%22Buraka+Som+Sistema%22+mixtape&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-GB:official&client=firefox-a

  De eerste twee hits hebben sowieso al een mp3 file klaarstaan voor downloaden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hmmm.. link werkt niet. Dus gewoon even google en dan "Buraka Som Sistema" mixtape in het zoekveld en je bent er...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thanks maar die mixtape is het niet. Dat is het probleem. Ze hebben dit jaar 3 tapes uitgebracht, 2 korte en 1 van een minuutje of 80.

  Holla!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb 3 tapes voor je als je 'At 12.15 they broke it down' bedoelt, dies 45 min, dan kan ik m wel ff voor je u/len. Anders kan zelfs ik je niet helpen. Die andere 2 zijn resp. 17 en 20 min.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vlgens mij is het die van 45. Als je het op zshare kan droppen zou dat great zijn!

  Rory

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed lijstje. Vind alleen dat de Diplo tape wel iets teveel gehypt wordt..., maar daar werkt iedereen vrolijk (inclusief mijzelf) aardig aan mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. http://jercyltd.com/music/BSSDJS2008MP3.mp3

  ik laat 'm een week op mn server staan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Thanks bro! Ik zet hem even op zshare dat is wat betrouwbaarder.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.