3.12.08

VHS Club: Red DawnRed Dawn (1984): It is the dawn of World War III. In mid-western America, a group of teenagers bands together to defend their town, and their country, from invading Soviet forces.

In de hoogtijdagen van de koude oorlog kwam deze classic uit. Patrick Swayze verjaagd samen met zijn football-matties een hele zwerm Russische en Cubaanse militairen uit zijn pitoreske hometown. De Communist bastards hebben deze na een bloedige invasie (die gewoon begon in zijn highschool) bezet. De Russen houden de brave locals onder de duim met massa-executies, werkkampen en - owja - rijden zelfs in de auto van de burgemeester rond. Potver.

Over the top? Wacht even.

The Wolverines zoals Swayze's paramilitaire organisatie zich noemt pikt die shit niet wat er in de praktijk op aan komt dat zeven highskool kids hele legioenen Russen uitmoord zonder ook maar een schrammetje op te lopen. Ofwel ze zijn keihard. Trailer:Not bad for a buncha kids, huh?

Samen met de belabberde acteerprestaties en DIY heli's is dit misschien wel het tofste stukje propaganda wat de 80's hebben voortgebracht.

Hier een torrent.

7 opmerkingen:

 1. Deze wil ik nog een keer checken ja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jezus wat een rampzalige b-film, beter drop je een keer wat foute horror films uit de jaren 80, dan is het in ieder geval verantwoord slecht !! hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alles is verantwoord zolang je het zelf maar voelt papi! Maar die Zombi film gaat eraan komen wees niet bang.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hahahaha true, post binnenkort maar evil dead deel 1
  [url]http://www.youtube.com/watch?v=u8Bi9mGv1J8[/url]

  BeantwoordenVerwijderen
 5. om nog maar te zwijgen van de laughing scene:

  http://www.youtube.com/watch?v=R9o9Pp1EjAQ&feature=related

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, vet, die film was ik helemaal vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.