29.7.09

Afrika Is The Future

kings-of-salone_510_blog

Of Afrika echt echt the future is weet ik niet. Ok ik weet het een beetje. Ik weet dat de snelst groeiende bank in 2008 een Afrikaanse bank was. Ik weet dat Afrika zijn eigen goedkope mobieltjes maakt. Ik weet dat China mad infrastructuur in Nigeria aan het aanleggen is, welliswaar voor eigen praktijken maar toch. Ik weet dat Afrika steeds meer cultuur aan het exporteren is. Ik weet ook dat ik hard ga op die Kuduro, Coupé Décalé en in toenemende mate Afrobeat.

Uit Sierra Leone komt Bajah and The Dry Eye Crew. Zij hebben een toffe sound te pakken die hangt tussen dancehall, hiphop en traditionele Afrikaanse muziek. DJ Gravy heeft een mixtape voor die boys gemaakt wat een preview is op hun album. Onder andere K'naan, Talib en Black Thought featuren daar op. Yes dat is inderdaad niet zomaar. Downloaden:

Bajah & The Dry Eye Crew - Kings Of Salone (mixed by DJ Gravy) (sendspace)

7 opmerkingen:

 1. ja man zeker hard, ik dig die afrobeat zo ie zo al een behoorlijke tijd en verzamel veel van die muziek, binnenkort eens flink wat gaan samplen voor een nieuwe track

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha, die laatste track. Origineel is van demarco, gappie uit jamaica. http://www.myspace.com/demarcotheartist

  In de essential mix van major lazer kwam die ook al voorbij. Heb die gast vorig jaar op een poolparty in Belize zien optreden, nooit gedacht dat die tune big ging worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dit is ook wreed:

  http://www.brooklynvegan.com/archives/2009/07/the_very_best_a.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yes!

  http://swurdin.blogspot.com/2008/10/radioclit-op-safari.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. die chinezen zitten ook in congo, en voor zover ik het hier hoor zijn ze daar allesbehalve welkom


  volgens jouw landgenoot renzo martens is armoede het belangrijkste exportproduct van Afrika. ik raad dan ook zijn docu Enjoy Poverty aan

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.