21.7.08

Weezy: HAWT or NAWT?Je kan hem haten of loven, het leuke aan Weezy is dat iedereen een mening over die man heeft. Post je een foto en een track dan gaat het los:

"Balvert Batje heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Motherfucker I'm ill" achtergelaten:

I'm all for braggen en boasten in rap. Dat hoort erbij. Sterker nog, zonder frisse borstklopperij geen goeie rap. Maar het is denk ik zoals Rory aangeeft, ik vond die periode verschrikkelijk: dat foute macho gedoe terwijl je ook stoer kunt zijn door het cool te spelen.

En al die saaie bullshit over geld verdienen en vrouwen als crap behandelen. Maar vooral de inspiratieloosheid van de muziek. Strijkers, dat kitcherige drama..."


Ik snap je statement. Voor mij is dat juist het mooiste wat er is. Wat is rap zonder vrouwonvriendelijk lyrics, tracks over money en rides, stoerdoenerij en clips vol tieten en goedkope booty? Dat is wat veel van die gasten zijn, wat ze leven, waar ze vandaan komen.

Tuurlijk hoeft niet alle hiphop zo te zijn, en gelukkig is dat het ook niet. Maar er is meer dan genoeg tegengewicht. Kanye heeft die hele gotta-have-a-message movement best groot gemaakt.

Je kan niet opeens suffisticated gaan lopen doen als je dat niet bent. Wat dat betreft houdt Weezy het -bewust of onbewust- real. Niet iedereen hoeft zijn lyrics op een ongezond hoge dosis zelfbewustzijn te basseren.

Weezy blijft wat dat betreft gewoon keihard zijn ding doen. Daarom moet je hem op zijn minst respecteren, ook al dig je zijn muziek alleen maar op een campy manier.

Anyways, Weezy? Hawt or Nawt. Rechts is de poll.

8 opmerkingen:

 1. weezie is hot, weet je wie ook hot is? IK
  grijs en zweterig is het nieuwe Clubkid
  http://www.mydanceclip.com/video/1169/kenny-wormald--choreography

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lil Wayne schrijft tamelijk straffe lyrics, vol vrije associatie en geniale vondsten. Daar kun je gewoon niet omheen. Punt uit.
  De 'lijn van goede smaak' tussen backpack en hood is de laatste jaren sowieso aan het vervagen, juist door guys als Ye en Weezy. Je kan mee of je kan als gefrustreerde Rawkus-wigger lekker blijven hangen in de 90s en vroege 00s. Maar da's jouw leven, ouwe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het mooi dat er een succesvolle junk is, met een gettodrama state of mind, die door het maken van schitterende popart een vermogen bij elkaar schaart...

  Ooit zal het gedaan met hem zijn... maar voor nu, nigger is on a grind

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha. Rawkus, dat waren toch die moeilijke gasten die wiskundige formules schreven en dachten dat het raplyrics waren?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Balvert, denk dat je meer in de Anticon/Def Jux-hoek moet zoeken voor die hogere wiskunde. En wat dat betreft zijn platen als The Cold Vein van Cannibal Ox en die eerste van RJD2 classics. Maar mensen gaan door met hun leven. Murs komt oorspronkelijk ook uit die scene en hij maakt nu shitty tracks met mensen als Busy P....Voor wat betreft Rawkus: Ik heb die Soundbombing compilaties nog ergens liggen en Simon Says van Pharoahe Monch was ook op Rawkus. Maar het is allemaal van die tijd, weet je.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. True. Hey maar die plaat van Cannibal Ox is echt prachtig, die heb ik grijs gedraaid. De productie is heel goed, echt eigen.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.